Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Одлука о избору кандидата невладиних организација за израду Нацрта закона о спорту

Датум објаве: 14.06.2017 10:06 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Број: 01-1668/1
Подгорица, 14. јун 2017. године


На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 7/12) министар спорта доноси


ОДЛУКУ
о избору кандидата невладиних организација који ће бити члан Радне групе за израду 
Нацрта закона о спорту


1. Веселин Пилетић, предложен од стране невладиних организација
 Борилачки клуб
 Прогрес Плус
 Пријатељи Вранеша
 Центар за развој физичке културе Дукља
 Центар за развој борилачких спортова Црне Горе
 Дрога тест
 Зрачак свјетлости
 Центар за унапријеђење Џудо спорта
 Удружење самохраних мајки, родноравноправне ка европским интеграцијама
 Удружење лица са оштећеним екстремитетима
 Љепота и спорт
 За боље сјутра
 Стоп дрога
 Балканска организација за образовање дјеце самохраних родитеља
 ХЕЛП хендикепираним лицима у европске интеграције
 Жаба
 Савез жена инвалида Црне Горе
 Удружење кондиционих тренера Црне Горе
 Спорт Пресс Пг
 Бис спорт клуб
 Асоцијација спортских новинара спортиста и спортских радника Југоисточне Европе у борби против допинга и насиља у спорту
 Корак испред
 Центар за развој спортских талената
 Ђакомо Адриатиц
 Приморски траг
 Гласници наде
 Шанса
 Реформа
 Центар креативних вјештина
 Завичај
изабран је за кандидата невладиних организација који ће бити члан Радне групе за израду Нацрта закона о спорту.

Образложење

Министарство спорта је упутило јавни позив невладиним организацијама за предлагање члана Радне групе за израду Нацрта закона о спорту, који је објављен на интернет страници Министарства спорта дана 31. маја 2017. године.

Министарству спорта је благовремено достављен предлог невладиних организација: Борилачки клуб; Прогрес Плус, Пријатељи Вранеша; Центар за развој физичке културе Дукља; Центар за развој борилачких спортова Црне Горе; Дрога тест; Зрачак свјетлости; Центар за унапријеђење Џудо спорта; Удружење самохраних мајки, родноравноправне ка европским интеграцијама; Удружење лица са оштећеним екстремитетима; Љепота и спорт; За боље сјутра; Стоп дрога; Балканска организација за образовање дјеце самохраних родитеља; ХЕЛП хендикепираним лицима у европске интеграције; Жаба; Савез жена инвалида Црне Горе; Удружење кондиционих тренера Црне Горе; Спорт Пресс Пг; Бис спорт клуб; Асоцијација спортских новинара спортиста и спортских радника Југоисточне Европе у борби против допинга и насиља у спорту; Корак испред; Центар за развој спортских талената; Ђакомо Адриатиц; Приморски траг; Гласници наде; Шанса; Реформа; Центар креативних вјештина; и Завичај, за кандидата Веселина Пилетића.

Увидом у документацију утврђено је да невладине организације: Борилачки клуб; Прогрес Плус; Пријатељи Вранеша; Центар за развој физичке културе Дукља; Центар за развој борилачких спортова Црне Горе; Дрога тест; Зрачак свјетлости; Центар за унапријеђење Џудо спорта; Удружење самохраних мајки, родноравноправне ка европским интеграцијама; Удружење лица са оштећеним екстремитетима; Љепота и спорт; За боље сјутра; Стоп дрога; Балканска организација за образовање дјеце самохраних родитеља; ХЕЛП хендикепираним лицима у европске интеграције; Жаба; и Савез жена инвалида Црне Горе нису доставиле потпуну документацију у смислу чл. 10 и 12 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација.

У складу са чл. 10 и 12 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација, утврђено је да је за именованог достављена валидна и потпуна документација од стране невладиних организација: Удружење кондиционих тренера Црне Горе; Спорт Пресс Пг; Бис спорт клуб; Асоцијација спортских новинара спортиста и спортских радника Југоисточне Европе у борби против допинга и насиља у спорту; Корак испред; Центар за развој спортских талената; Ђакомо Адриатиц; Приморски траг; Гласници наде; Шанса; Реформа; Центар креативних вјештина; и Завичај.

На основу претходно наведеног Министар спорта доноси одлуку да ће Веселин Пилетић бити члан Радне групе за израду Нацрта закона о спорту.


МИНИСТАР
Никола Јановић