Manja slova Veća slova RSS
>

NAJAVA: Press konferencija povodom početka kampanje “PRUŽI RUKU ZA ŽIVOT. DARUJ KRV.” čiji je glavni promoter ministar sporta Nikola Janović

Datum objave: 20.07.2017 14:38 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Crveni krst Crne Gore, Radio-televizija Crne Gore i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore, sjutra 21. Jula u 10 sati, u press sali  CentreVille hotela  organizuju konferenciju za medije povodom početka kampanje "Pruži ruku za život. Daruj krv." čiji je glavni promoter ministar sporta Nikola Janović. U kampanju su se pored mnogih javnih ličnosti, uključili i brojni gradjani.

Na press konferenciji biće predstavljene glavne planirane aktivnosti, kao i emitovani video spotovi koji će obilježiti početak kampanje.

Prisutnima će se obratiti generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, direktorica marketinga Radio-televizije Crne Gore Vanja Šipovac, direktorica Zavoda za transfuziju krvi prim. dr Gordana Rašović i ministar sporta Nikola Janović. Događaju će prisustvovati i ostali učesnici u spotovima, kao i predstavnici subjekata koji imaju značajnu ulogu u dobrovoljnom davalaštvu krvi.

U Crnoj Gori procenat dobrovoljnog davalaštva krvi iznosi 2,8%, a preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da u našoj zemlji bude bar 4% davalaca krvi da bismo imali sigurne količine krvi. Kako bi se podigla svijest o značaju dobrovoljnog davanja krvi, osmišljena je kampanja sa ciljem informisanja i motivisanja građana. Početak kampanje podrazumijeva emitovanje TV spotova koji su izrađeni, a biće organizovane i druge promotivne aktivnosti i događaji