Manja slova Veća slova RSS
>

Nikola Janović, ministar sporta: Prvi prioritet su djeca, a drugi normativna akta

Nikola Janović, ministar sporta: Prvi prioritet su djeca, a drugi normativna akta
Datum objave: 19.12.2016 14:20 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošćuMinistar sporta Nikola Janović održao je u ponedjeljak prvu konferenciju za medije na kojoj je govorio o prioritetima novoosnovanog ministarstva.

„Prvi prioritet su djeca. Želim da se što više djece bavi sportom. Važan je sistem takmičenja u školama. Obići ću gradove i škole da vidim sa kakvim problemima se susreću profesori fizičkog. Treba prepoznati talentovanu djecu kojima roditelji ne mogu da priušte bavljenje sportom“ – rekao je ministar sporta.

Dodao je da je drugi prioritet normativni: izrada uz najšire konsultacije novog strategijskog okvira - Nacionalnog programa razvoja sporta za naredni četvorogodišnji period kao ključnom strateškom dokumentu kojim se definiše politika razvoja sporta u Crnoj Gori. Rekao je da je postojeći Zakon o sportu nedostatan u mnogim elementima stoga je potrebno donijeti novi zakon.

Ministar Janović je rekao i to da postojeće rješenje u oblasti finansiranja sporta nije dobro definisano: „Onaj ko misli da samo treba da jurimo medalje promašio je temu. Treba prvo da stvorimo uslove i sportiste, a medalje dolaze kao posljedica i nagrada“ – rekao je ministar Janović.

Na pitanja novinara da li će se Ministarstvo sporta baviti incidentima na sportskim stadionima, ministar je rekao da će to svakako biti tema. Isti odgovor uslijedio je i na pitanje novinara o namještanju sportskih rezultata.

„I o tom problemu, i o drugim problemima, bavićemo se zajedno sa nadležnim institucijama“ – rekao je ministar sporta Crne Gore Nikola Janović.

Na pitanje da li mu je bilo teže kao sportisti i kapitenu ili sada kao ministru, Nikola Janović je rekao da je svaki posao težak na svoj način, da ovaj posao nosi novu odovornost i da mu je cilj da sistem sporta svom nasljedniku ostavi bolji nego što je sada.
 
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Video snimak dostupan je na Youtube kanalu Vlade na linku: https://youtu.be/Zpf8PLnLkHYž