Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Никола Јановић, министар спорта: Први приоритет су дјеца, а други нормативна акта

Никола Јановић, министар спорта: Први приоритет су дјеца, а други нормативна акта
Датум објаве: 19.12.2016 14:20 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Служба за односе с јавношћуМинистар спорта Никола Јановић одржао је у понедјељак прву конференцију за медије на којој је говорио о приоритетима новооснованог министарства.

„Први приоритет су дјеца. Желим да се што више дјеце бави спортом. Важан је систем такмичења у школама. Обићи ћу градове и школе да видим са каквим проблемима се сусрећу професори физичког. Треба препознати талентовану дјецу којима родитељи не могу да приуште бављење спортом“ – рекао је министар спорта.

Додао је да је други приоритет нормативни: израда уз најшире консултације новог стратегијског оквира - Националног програма развоја спорта за наредни четворогодишњи период као кључном стратешком документу којим се дефинише политика развоја спорта у Црној Гори. Рекао је да је постојећи Закон о спорту недостатан у многим елементима стога је потребно донијети нови закон.

Министар Јановић је рекао и то да постојеће рјешење у области финансирања спорта није добро дефинисано: „Онај ко мисли да само треба да јуримо медаље промашио је тему. Треба прво да створимо услове и спортисте, а медаље долазе као посљедица и награда“ – рекао је министар Јановић.

На питања новинара да ли ће се Министарство спорта бавити инцидентима на спортским стадионима, министар је рекао да ће то свакако бити тема. Исти одговор услиједио је и на питање новинара о намјештању спортских резултата.

„И о том проблему, и о другим проблемима, бавићемо се заједно са надлежним институцијама“ – рекао је министар спорта Црне Горе Никола Јановић.

На питање да ли му је било теже као спортисти и капитену или сада као министру, Никола Јановић је рекао да је сваки посао тежак на свој начин, да овај посао носи нову одоворност и да му је циљ да систем спорта свом насљеднику остави бољи него што је сада.
 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Видео снимак доступан је на Yоутубе каналу Владе на линку: хттпс://yоуту.бе/Зпф8ПЛнЛкХYж