Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Janović: Školski sport u Nikšiću na zavidnom nivou

Ministar Janović: Školski  sport u Nikšiću na zavidnom nivou
Datum objave: 07.03.2017 14:21 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Video: Ministar Janović boravio u radnoj posjeti Nikšiću - kadrovi

 
                                                 
Ministar sporta Nikola Janović boravio je danas u radnoj posjeti opštini Nikšić, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem.

Prilikom susreta sa predjednikom opštine Nikšić, ministar Janović je istakao da jedan od prioriteta novoformiranog Ministarstva, ali i cilj radnih posjeta crnogorskim opštinama i školama, jeste uključivanje djece u sport i unapređenje vrhunskog sporta. U tom cilju, Ministarstvo očekuje punu saradnju sa Ministarstvom prosvjete, lokalnim zajednicama i osnovnim školama, kako bi se djeci omogućilo da na pravi način razvijaju svoje sportske talente i usvajaju zdrave stilove života. „Nikšić je grad sa izuzetnom sportskom tradicijom i očekujem da će u budućnosti iznjedriti mnogobrojne vrhunske sportiste“, rekao je ministar Janović.

Istakao je da je u Ministarstvu formiran sektor mladih, koji će posebno voditi računa o potrebama omladine, razvoju omladinske politike, unapređenju položaja mladih u društvu. U tom kontekstu, namjera je da u svim gradovima Crne Gore budu formirani omladinski klubovi.

Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, upoznao je ministra sa sportskom infrastrukturom Nikšića, rekavši da se čine značajni napori kroz poboljšanje uslova za razvoj sporta izgradnjom savremenih sportskih objekata koji mogu zadovoljiti i kriterijume za najveće evropske manifestacije. Tako, Nikšić se može pohvaliti bazenom koji ispunjava najsavremenije standarde za bavljenje vaterpolom i plivačkim sportom. Jedan od glavnih prioriteta lokalne uprave za sljedeću godinu, kada je u pitanju sportska infrastruktura, jeste izgradnja zapadne tribine Gradskog stadiona, u cilju ispunjavanja uslova za odigravanje međunarodnih fudbalskih utakmica. U prethodnom periodu, izgrađeno je i adaptirano dvadesetak sportskih terena za male sportove na otvorenom, čime je bavljenje sportskim aktivnostima postalo dostupno velikom broju stanovnika svih uzrasta.

Kada je riječ o školskom sportu, prema riječima predsjednika Opštine, na teritoriji opštine Nikšić veoma su razvijena školska takmičenja. Osim toga, Opština svake zime obezbjeđuje učenicima besplatnu školu skijanja u Ski Centru Vučje, kao i opremu i prevoz. Predsjednik Grbović je naveo da Opština radi na tome da u najskorijoj budućnosti, a u saradnji sa školama, Ministarstvom prosvjete i Ministarstvom sporta, uvede besplatne časove plivanja za učenike osnovih škola.

Nakon sastanka sa predsjednikom, ministar Janović je obišao Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, od koga se očekuje veliki doprinos razvoju sporta i fizičke kulture stvaranjem neophodnog stručnog kadra.

Ministar je obišao i osnovne škole „Mileva Lajović-Lalatović“ i „Braća Ribar“, gdje se sastao sa direktorima škola i nastavnim kadrom, prisustvovao dijelu časa fizičkog vaspitanja, razgovarao sa učenicima i podijelio im u ime ministarstva prigodne poklone. „Školski sport u Nikšiću zaista je na zavidnom nivou u odnosu na druge crnogorske gradove“, istakao je Janović.

Nakon posjete školama, Ministar je sa saradnicima, u pratnji predsjednika Opštine Nikšić i rukovodilaca lokalne uprave, obišao Olimpijski bazen u Sportskom centru, gdje je još jednom pozdravio napore lokalne uprave da organizuje besplatne časove plivanja za učenike i izrazio volju da podrži svaku inicijativu koja je usmjerena na realizaciju jednog od prioritetnih ciljeva ovog Ministarstva, a to je da se što više djece bavi sportom.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE