Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Janović primio ambasadorku Republike Poljske

Ministar Janović primio ambasadorku Republike Poljske
Datum objave: 20.03.2017 15:26 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošću
 
Ministar sporta Nikola Janović primio je danas u radnu posjetu ambasadorku Republike Poljske u Crnoj Gori Irenu Tatažinjsku sa saradnicima, sa kojom je razgovarao o mogućnostima buduće saradnje.

Ministar Janović se zahvalio na posjeti i izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom odnosa između Crne Gore i Poljske, uz očekivanje da će oni u narednom periodu nastaviti da se razvijaju na svim nivoima i u svim oblastima.

Informišući ambasadorku Tatažinjsku o planovima funkcionisanja novoformiranog Ministarstva sporta, ministar je kao bitan segment svojih aktivnosti naveo obilazak gradova i škola, sa ciljem afirmacije školskog sporta. Prema njegovim riječima, jedan od prioriteta je i unapređenje vrhunskog sporta. Takođe, istakao je da je u Ministarstvu formiran sektor mladih, koji će posebno voditi računa o potrebama omladine, razvoju omladinske politike, poboljšanju položaja mladih u društvu.

Ambasadorka Poljske je izrazila zahvalnost ministru Janoviću na izdvojenom vremenu i čestitala mu stupanje na dužnost. Imajući u vidu da međudržavni odnosi naše dvije zemlje bilježe konstantan napredak, Ambasadorka je istakla da će Poljska nastaviti da podržava Crnu Goru na putu evropskih i evroatlantskih integracija. 

Pozdravila je ciljeve i aktivnosti novoformiranog Ministarstva, posebno istakavši značaj i važnost uključivanja djece u sport i unapređenje školskog sporta i istakla spremnost da se zajedničkim naporima i u ovom resoru definišu modaliteti daljeg jačanja međusobnih odnosa.

Ministar Janović i ambasadorka Tatžinjska su se saglasili da u oblasti sporta postoji veliki prostor za saradnju i jačanje prijateljskih veza između dvije zemlje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE