Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar sporta Nikola Janović promovisao u Nikšiću program „Sebi želim“

Ministar sporta Nikola Janović promovisao u Nikšiću program „Sebi želim“
Datum objave: 25.03.2017 15:30 | Autor: SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
   
  
   

Ministar sporta Nikola Janović prisustvovao je danas, 25. marta, završnoj promociji programa za osnaživanje adolescenata i jačanje njihove participacije „Sebi želim“, koju je organizovao Pedagoški centar Crne Gore na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Program „Sebi želim“ dio je zajedničkog programa UN za osnaživanje mladih u oblastima zapošljavanja i participacije, a realizuju ga UNICEF i Kancelarija za koordinaciju Sistema UN-a u Crnoj Gori, uz podršku Pedagoškog centra Crne Gore, kao glavnog partnera za sprovođenje aktivnosti programa.

Nakon uvodnog obraćanja i riječi dobrodošlice koju su uputili dekan Filozofskog fakulteta u Nikšiću Goran Barović i direktorka Pedagoškog centra Crne Gore Biljana Maslovarić, ministar Janović i šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks predstavili su mladima program i iskustva.

Zahvalivši se na pozivu da prisustvuje ovom, za njega, izuzetno motivišućem događaju, ministar Janović je poručio mladima da u Ministarstvu sporta treba da prepoznaju adresu za rješavanje svojih problema, kao i adresu gdje će se zajedničkim naporima raditi na poboljšanju uslova mladih u Crnoj Gori. Govoreći o značaju omladinske politike, on je objasnio da je u okviru Ministarstva sporta organizovana posebna organizaciona jedinica Direktorat za mlade, koji je obrazovan radi razvoja omladinske politike i unapređenja položaja mladih u društvu.

Ovom prilikom, ministar Janović je podijelio sa mladima iskustva vezana za dugogodišnju sportsku karijeru, ističući da čime se god bavili, veoma je važno imati cilj i od tog cilja nikada ne odustajati, jer je, prema njegovim riječima, pobjednik onaj koji nikad ne odustaje. „Želja za pobjedom mora biti jača od straha od poraza“, poručio je ministar.

Govoreći o socio-emocionalnim vještima značajnim za uspjeh u životu, ministar Janović je između ostalog istakao i da se „ne treba plašiti konkurencije, jer vi ste dobri onoliko koliko su dobri ljudi oko vas“.

O tome koliko su socijalne i emocionalne vještine važne za uspjeh u životu i izgradnju karaktera, mladima je govorio i šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks, ističući optimizam, kreativnost, samokontrolu, timski rad, integritet, zahvalnost, toleranciju, samopouzdanje kao jedne od najbitnijih. Za razvoj, uspjeh u školi, uspjeh u odnosima sa ljudima i uopšte uspjeh u životu, socio-emocionalne vještine su jednako važne kao IQ, rekao je Perks. Ponovio je riječi ministra Janovića da treba prigrliti izazove, a ne bježati od njih, jer su trud i želja za uspjehom bitniji od svega u bilo kojoj oblasti života.

Prisutni su imali priliku da se na Sajmu prilika za mlade povežu sa lokalnim i nacionalnim institucijama i organizacijama, koje se predstavljanjem svojih programskih aktivnosti, kroz interakciju sa mladima, ukazale na niz prilika koje nude mladima a koje im mogu biti značajne u daljem ličnom i profesionalnom napredovanju.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE