Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар спорта Никола Јановић промовисао у Никшићу програм „Себи желим“

Министар спорта Никола Јановић промовисао у Никшићу програм „Себи желим“
Датум објаве: 25.03.2017 15:30 | Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу
  
   
  
   

Министар спорта Никола Јановић присуствовао је данас, 25. марта, завршној промоцији програма за оснаживање адолесцената и јачање њихове партиципације „Себи желим“, коју је организовао Педагошки центар Црне Горе на Филозофском факултету у Никшићу.

Програм „Себи желим“ дио је заједничког програма УН за оснаживање младих у областима запошљавања и партиципације, а реализују га УНИЦЕФ и Канцеларија за координацију Система УН-а у Црној Гори, уз подршку Педагошког центра Црне Горе, као главног партнера за спровођење активности програма.

Након уводног обраћања и ријечи добродошлице коју су упутили декан Филозофског факултета у Никшићу Горан Баровић и директорка Педагошког центра Црне Горе Биљана Масловарић, министар Јановић и шеф представништва УНИЦЕФ-а за Црну Гору Бенџамин Перкс представили су младима програм и искуства.

Захваливши се на позиву да присуствује овом, за њега, изузетно мотивишућем догађају, министар Јановић је поручио младима да у Министарству спорта треба да препознају адресу за рјешавање својих проблема, као и адресу гдје ће се заједничким напорима радити на побољшању услова младих у Црној Гори. Говорећи о значају омладинске политике, он је објаснио да је у оквиру Министарства спорта организована посебна организациона јединица Директорат за младе, који је образован ради развоја омладинске политике и унапређења положаја младих у друштву.

Овом приликом, министар Јановић је подијелио са младима искуства везана за дугогодишњу спортску каријеру, истичући да чиме се год бавили, веома је важно имати циљ и од тог циља никада не одустајати, јер је, према његовим ријечима, побједник онај који никад не одустаје. „Жеља за побједом мора бити јача од страха од пораза“, поручио је министар.

Говорећи о социо-емоционалним вјештима значајним за успјех у животу, министар Јановић је између осталог истакао и да се „не треба плашити конкуренције, јер ви сте добри онолико колико су добри људи око вас“.

О томе колико су социјалне и емоционалне вјештине важне за успјех у животу и изградњу карактера, младима је говорио и шеф представништва УНИЦЕФ-а за Црну Гору Бенџамин Перкс, истичући оптимизам, креативност, самоконтролу, тимски рад, интегритет, захвалност, толеранцију, самопоуздање као једне од најбитнијих. За развој, успјех у школи, успјех у односима са људима и уопште успјех у животу, социо-емоционалне вјештине су једнако важне као ИQ, рекао је Перкс. Поновио је ријечи министра Јановића да треба пригрлити изазове, а не бјежати од њих, јер су труд и жеља за успјехом битнији од свега у било којој области живота.

Присутни су имали прилику да се на Сајму прилика за младе повежу са локалним и националним институцијама и организацијама, које се представљањем својих програмских активности, кроз интеракцију са младима, указале на низ прилика које нуде младима а које им могу бити значајне у даљем личном и професионалном напредовању.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ