Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarstvo sporta na otvaranju ulcinjskog „Kutka za mlade“: Nove mogućnosti za ulcinjsku omladinu

Datum objave: 27.04.2017 15:30 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica i savjetnici za omladinsku politiku u Direktoratu za mlade prisustvovali su ceremoniji otvaranja "Kutka za mlade" u prostorijama Gradske biblioteke u Ulcinju, koji će mladima pružiti brojne nove mogućnosti. Na ceremoniji otvaranja su, pored predstavnika Ministarstva sporta, učestvovali i predsjednik Opštine Ulcinj, gospodin Nazif Cungu, predstavnici lokalnih kompanija koje su finansijski pomogle izgradnju Kutka, mladi – volonteri Kutka, civilnog sektora, itd. 

Generalni direktor Koprivica je pozdravio učesnike događaja i informisao ih o aktivnostima Ministarstva sporta – Direktorata za mlade. Posebno je naglasio da je prošle godine zaokružen normativni i institucionalni okvir koji se odnosi na pitanje mladih – donošenjem Zakona o mladima i Nacionalnom Strategijom za mlade (2017-2021), kao i formiranjem Ministarstva sporta i Direktorata za mlade u okviru Ministarstva. Prisutni su informisani i o tekućem Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade koje sprovodi Direktorat za mlade, kao i o ostalim regionalnim i medjunarodnim aktivnostima Direktorata – sa akcentom na RYCO (Regionalnu kancelariju za saradnju mladih). Koprivica je zaključio da su omladinski klubovi i centri jedan od ključnih infrastrukturnih mehanizama za unaprjeđivanje položaja mladih, razvoj životnih vještina, interkulturalno učenje i jačanje društvenog uticaja mladih koje treba podržati kako bi baš mladi bili akteri razvoja društva.

Nakon otvaranja Kutka za mlade, predstavnici Direktorata su se sastali sa Predsjednikom Opštine i njegovim saradnicima i razgovarali o sprovođenju omladinske politike u opštini Ulcinj, izradi opštinske Strategije za mlade, formiranju opštinskog Savjeta za mlade i unaprijeđivanju saradnje sa civilnim sektorom.