Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarstvo sporta, Balkanska Stonoteniska Unija i Stonoteniski savez Crne Gore potpisali Ugovor o organizaciji Balkanskog šampionata za seniore: Podgorica spremna za najljepšu Balkanijadu u stonom tenisu

Ministarstvo sporta, Balkanska Stonoteniska Unija i Stonoteniski savez Crne Gore  potpisali Ugovor o organizaciji Balkanskog šampionata za seniore: Podgorica spremna za najljepšu Balkanijadu u stonom tenisu
Datum objave: 12.05.2017 07:55 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicuGlavni grad Crne Gore biće ovog ljeta u znaku stonog tenisa. Ugovor o organizaciji Balkanskog šampionata za seniore u ime Ministarstva sporta, Balkanske Stonoteniske Unije i Stonoteniskog saveza potpisali su generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, generalni sekretar BTTU Milorad Trpkovski i predsjednik STSCG Ratko Dedić. Prvenstvo će se održati od 2. -6. Avgusta u sportskoj Sali podgoričkog hotela „Verde“. 

Lalević je u ime Ministarstva sporta pozdravio goste i na ceremoniji svečanog potpisivanja ugovora istakao da nam je zadovoljstvo što će Crna Gora biti domaćin tog veoma značajnog medjunarodnog takmičenja. Takodje, ukazao je i na kvalitetnu saradnju sa Stonoteniskim savezom Crne Gore, što je i rezultiralo dosadašnjim uspješnim organizacijama medjunarodnih takmičenja.

Zahvalivši se na prijemu, generalni sekretar Balkanske stonoteniske unije pohvalio je izvanredne uslove u koje se uvjerio prilikom obilaska Sportske sale i hotela Verde, koji čine jednu cjelinu, što će kako je rekao, biti prvi put na prvenstvima Balkana i umnogome olakšati učešće igrača i igračica.
Da će to prvenstvo biti jedno od najbolje organizovanih do sada, poručio je predsjednik crnogorskog stonoteniskog saveza i to ne samo zbog nove sale i hotela, već i zbog novih stonoteniskih stolova, koje je Savez obezbijedio prošle godine.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i samostalna savjetnica za sportsku infrastrukturu u Ministarstvu sporta Martina Malić i generalni sekretar STSCG Nenad Raičević, koji su se sa potpisnicima ugovora saglasili da će organizacija stonoteniske Balkanijade doprinijeti, ne samo popularizaciji stonog tenisa u Crnoj Gori, već i afirmaciji grada Podgorice i Crne Gore.

Nakon tog šampionata, steći će se uslovi za, kako su zaključili, organizaciju medjunarodnog takmičenja Svjetskog kupa mladih, za šta će BTTU i STSCG početi da lobiraju već krajem maja, na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Dizeldorfu.

MINISTARSTVO SPORTA