Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министарство спорта, Балканска Стонотениска Унија и Стонотениски савез Црне Горе потписали Уговор о организацији Балканског шампионата за сениоре: Подгорица спремна за најљепшу Балканијаду у стоном тенису

Министарство спорта, Балканска Стонотениска Унија и Стонотениски савез Црне Горе  потписали Уговор о организацији Балканског шампионата за сениоре: Подгорица спремна за најљепшу Балканијаду у стоном тенису
Датум објаве: 12.05.2017 07:55 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницуГлавни град Црне Горе биће овог љета у знаку стоног тениса. Уговор о организацији Балканског шампионата за сениоре у име Министарства спорта, Балканске Стонотениске Уније и Стонотениског савеза потписали су генерални директор Директората за спорт Милош Лалевић, генерални секретар БТТУ Милорад Трпковски и предсједник СТСЦГ Ратко Дедић. Првенство ће се одржати од 2. -6. Августа у спортској Сали подгоричког хотела „Верде“. 

Лалевић је у име Министарства спорта поздравио госте и на церемонији свечаног потписивања уговора истакао да нам је задовољство што ће Црна Гора бити домаћин тог веома значајног медјународног такмичења. Такодје, указао је и на квалитетну сарадњу са Стонотениским савезом Црне Горе, што је и резултирало досадашњим успјешним организацијама медјународних такмичења.

Захваливши се на пријему, генерални секретар Балканске стонотениске уније похвалио је изванредне услове у које се увјерио приликом обиласка Спортске сале и хотела Верде, који чине једну цјелину, што ће како је рекао, бити први пут на првенствима Балкана и умногоме олакшати учешће играча и играчица.
Да ће то првенство бити једно од најбоље организованих до сада, поручио је предсједник црногорског стонотениског савеза и то не само због нове сале и хотела, већ и због нових стонотениских столова, које је Савез обезбиједио прошле године.

Потписивању уговора присуствовали су и самостална савјетница за спортску инфраструктуру у Министарству спорта Мартина Малић и генерални секретар СТСЦГ Ненад Раичевић, који су се са потписницима уговора сагласили да ће организација стонотениске Балканијаде допринијети, не само популаризацији стоног тениса у Црној Гори, већ и афирмацији града Подгорице и Црне Горе.

Након тог шампионата, стећи ће се услови за, како су закључили, организацију медјународног такмичења Свјетског купа младих, за шта ће БТТУ и СТСЦГ почети да лобирају већ крајем маја, на предстојећем Свјетском првенству у Дизелдорфу.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА