Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar sporta Nikola Janović otvorio novoizgrađeni školski sportski poligon u OŠ „Milosav Koljenšić“ na Slapu kod Danilovgrada : Projekat za primjer drugima

Ministar sporta Nikola Janović otvorio novoizgrađeni školski sportski poligon u OŠ „Milosav Koljenšić“ na Slapu kod Danilovgrada : Projekat za primjer drugima
Datum objave: 12.05.2017 08:15 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu„Bavite se sportom, ne može da škodi, sportisti su bli i biće u modi, bavite se sportom da bi bili zdravi, svaki čovjek treba sportom da se bavi“ –poručili su nam učenici OŠ „Milosav Koljenšić“ na Slapu kod Danilovgrada, koji su uz igru, pjesmu i bogat kulturno umjetnički program, proslavili svoj prvi novoizgradjeni školski sportski poligon. 

Čast i zadovoljstvo da ga sa predsjednikom opštine, otvori u prisustvu brojne djece, njihovih roditelja, učitelja i direktorice škole, imao je ministar sporta Nikola Janović, poručujući im da će u Ministarstvu sporta uvijek naći pouzdanog partnera i adresu koja će omogućiti da školski sport podignemo na zavidni nivo. „Nije važno da li će neko od djece sjutra biti vrhunski sportista, bitno je da shvate da im sport sjutra može pomoći i u životu, ma čime se bavili“- saopštio je ministar Janović, ističući da novoizgrađeni školski sportski poligon služi za primjer drugima, kako se dio prihoda od igara na sreću može uložiti na društveno odgovoran način.

„Da su im zahtjevi skromni, a pobjede iako male, podloga za velika dostignuća, tome uče učenike“- poručila je direktorica škole Nataša Vuletić, uvjerena da će svaka generacija dati više i zaslužiti bolje. Izgradnja poligona je za svaku pohvalu, naročito kada, kako je rekao predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, imate agilnu upravu, prosvjetne radnike koji vole svoj posao i one koji nijesu zaboravili svoj rodni kraj.

Imajući u vidu da je sport jedan od najvažnijih segmenata za pravilan psiho-fizički razvoj djece do 14 godina, izgradnja poligona bila je neophodna i ima veliki značaj ne samo za učenike OŠ „Milosav Koljenšić“, već i za omladinu tamošnjeg kraja, jer ta seoska škola nema fiskulturnu salu, niti je od daleke 1951. kada je sagrađena, posjedovala školski sportski poligon.
Direktorica i bivši učenik škole Vladimir Vojvodic konkurisali su maja prošle godine, kod Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, projektom „Izgradnja školskog sportskog poligona u JU OŠ „Milosav Koljenšić“. Komisija ga je odobrila i za njega opredijelila 14 400 eura.


MINISTARSTVO SPORTA