Manja slova Veća slova RSS
>

Uoči Dana nezavisnosti sokolići na prijemu kod ministra sporta: Crna Gora je njihova prva ljubav

Uoči Dana nezavisnosti sokolići na prijemu kod ministra sporta:  Crna Gora je njihova prva ljubav
Datum objave: 18.05.2017 14:38 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Mali po godinama, ali već veliki po sjajnim rezultatima koje su postigli za vrlo kratko vrijeme, mladi fudbaleri Selekcije Glavnog grada iz utkamice u utakmicu ne prestaju da oduševljavaju iskrene zaljubljenike u sport, ispunjavajući nas beskrajnim nacionalnim ponosom. Način na koji crveni sokolići pod crnogorskom zastavom proslavljaju svoje pobjede, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ni ministra sporta Nikolu Janovića koji je tim povodom, a u susret Danu nezavisnosti upriličio prijem za male crnogorske reprezentativce. 

„To kako se ovi jedanaestogodišnji dječaci diče državnim dresom i kako pod plaštom kulta crnogorske reprezentacije, izgaraju za nacionalne boje, timski se bore i pobjedjuju, gromogolasno pjevajući na terenu da je Crna Gora njihova prva ljubav, treba da bude putokaz i da služi za primjer svim našim sportistima, a nezavisnoj Crnoj Gori na čast“ – saopštio je na prijemu ministar sporta Nikola Janović. Ohrabrio ih je da samo tako nastave, siguran da će ovi mali sportisti sjutra izrasti u velike ljude i buduće reprezentativce Crne Gore, na čemu su mu se mladi fudbaleri i zahvalili. Ministar Janović takodje ih je posavjetovao da uz sport, nikako ne zapostave školu, već da budu što bolji đaci, nakon čega im je uručio prigodne poklone i majice sa logom Ministarstva sporta Crne Gore. 
 
U ime Fudbalskog saveza Srednje Regije, ministru su se na prijemu zahvalili sekretar Momo Saveljić i selektor Vesko Radović. Podsjećajući na dosadašnju podršku države i Fudbalskog saveza kao njihove krovne organizacije, ukazali su i na pomoć roditelja čija im je podrška, kako su kazali, od izuzetne važnosti.

Fudbaleri podgoričke selekcije prvi put okupili su se maja prošle godine i od tada u konkurenciji najjačih timova iz regiona, gotovo da ne znaju za poraz. Već uigrani, prikazuju fenomenalan fudbal i blistaju u svim linijama tima. Samo u posljednjih mjesec ipo, sa tri medjunarodna turnira, donijeli su Crnoj Gori dva zlatna pehara i jednu srebrnu medalju.
 
Pored turnira na kojima nastupaju u dresu reprezentacije, jedanaestogodišnji i mladji Radovićevi izabranici, igraju sa svojim klubovima u Đetić ligi Srednje regije i redovne utakmice, pa se često dešava da se i medjusobno takmiče. Ali kada nose nacionalni dres, zaključio je njihov selektor, ginu jedan za drugog i ostavljaju srce na terenu.