Manja slova Veća slova RSS
>

Kinezi doniraju Ministarstvu sporta više od 110 hiljada eura za obnovu fiskulturnih sala i školskih sportskih terena. Od jeseni u novom ruhu i sala cetinjske gimnazije!

Datum objave: 20.06.2017 15:15 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo sporta, sjutra, 21. juna 2017. zaključuje Ugovor o donaciji sa Ambasadom Narodne Republike Kine. Donacija vrijednosti 112.700, 00 eura, namijenjena je za održavanje i unaprjeđivanje školske sportske infrastrukture.

Ugovor će u ime Ambasade i Ministarstva sporta, potpisati Ambasador NR Kine Nj.E. gospodin Cui Zhiwe i ministar sporta Nikola Janović, u 15 h u velikoj sali Ministarstva sporta (ul.Svetlane Kane Radović br. 3, sprat br. 3 - zgrada Europointa). Novac je bespovratan i biće u cjelosti utrošen na renoviranje i rekonstrukciju fiskulturnih sala i školskih sportskih terena dvije osnovne i dvije srednje škole u tri crnogorske opštine i to :

1. JU OŠ „Ristan Pavlović“ - Pljevlja

2. JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“- Kotor

3. JU Gimnazija- Cetinje

4. JU Srednja pomorska škola- Kotor

Potpisivanjem Ugovora o toj donaciji, Ambasada NR Kine i Ministarstvo sporta Vlade Crne Gore žele da uspostave prijateljske odnose s namjerom da se kontinuirano razvijaju i unaprjeđuju u obostranom interesu- navodi se između ostalog u Ugovoru.

MINISTARSTVO SPORTA