Manja slova Veća slova RSS
>

Crna Gora sjutra otvara prvu lokalnu kancelariju "RYCO" u regionu

Crna Gora sjutra otvara prvu lokalnu kancelariju "RYCO" u regionu
Datum objave: 06.07.2017 12:47 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta Nikola Janović i generalni sekretar Regionalne kancelarije za saradnju mladih Đuro Blanuša, otvoriće sjutra, 07. jula 2017. u ime Vlade Crne Gore / Ministarstva sporta i Regionalne kancelarije za saradnju mladih, Lokalnu kancelariju RYCO- Podgorica, u Omladinskom centru -Trg Nikole Kovačevića br. 13b- Blok 5, u 11h.

Pored ministra Janovića i generalnog sekretara Blanuše, na svečanoj ceremoniji otvaranja kancelarije, govoriće ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori NJ.E. Hans Günther Mattern i ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori NJ.E. Christine Toudic.

Regionalna kancelarija za saradnju mladih uspostavljena je 4. jula 2016. na Samitu lidera Zapadnog Balkana u Parizu, kada su vlade Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, potpisale medjunarodni sporazum o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, kako bi putem tog institucionalnog mehanizma ojačali veze mladih u regionu.

Cilj lokalne kancelarije u Podgorici, biće uspostavljanje političke i institucionalne povezanosti mladih, a sve u duhu saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu. Takodje će se otvoriti i nove mogućnosti za brojne razmjene u cilju sticanja novih iskustava i usavršavanja u oblasti obrazovanja, kreiranja zajedničkih projekata i programa koji će doprinijeti boljem kvalitetu života mladih.

Biće to prva lokalna kancelarija u regionu, a Crna Gora prva od šest zemalja Zapadnog Balkana, koja je ispunila sve uslove za otvaranje te kancelarije.

MINISTARSTVO SPORTA