Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

НАЈАВА: Пресс конференција поводом почетка кампање “ПРУЖИ РУКУ ЗА ЖИВОТ. ДАРУЈ КРВ.” чији је главни промотер министар спорта Никола Јановић

Датум објаве: 20.07.2017 14:38 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Црвени крст Црне Горе, Радио-телевизија Црне Горе и Завод за трансфузију крви Црне Горе, сјутра 21. Јула у 10 сати, у пресс сали  ЦентреВилле хотела  организују конференцију за медије поводом почетка кампање "Пружи руку за живот. Даруј крв." чији је главни промотер министар спорта Никола Јановић. У кампању су се поред многих јавних личности, укључили и бројни градјани.

На пресс конференцији биће представљене главне планиране активности, као и емитовани видео спотови који ће обиљежити почетак кампање.

Присутнима ће се обратити генерална секретарка Црвеног крста Црне Горе Јелена Дубак, директорица маркетинга Радио-телевизије Црне Горе Вања Шиповац, директорица Завода за трансфузију крви прим. др Гордана Рашовић и министар спорта Никола Јановић. Догађају ће присуствовати и остали учесници у спотовима, као и представници субјеката који имају значајну улогу у добровољном давалаштву крви.

У Црној Гори проценат добровољног давалаштва крви износи 2,8%, а препоруке Свјетске здравствене организације су да у нашој земљи буде бар 4% давалаца крви да бисмо имали сигурне количине крви. Како би се подигла свијест о значају добровољног давања крви, осмишљена је кампања са циљем информисања и мотивисања грађана. Почетак кампање подразумијева емитовање ТВ спотова који су израђени, а биће организоване и друге промотивне активности и догађаји