Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Janović 31. jula i 1. avgusta u radnoj posjeti sjeveru: U Andrijevici otvara Avanturistički centar, u Gusinju i Petnjici o izgradnji nove sportske infrastrukture

Datum objave: 28.07.2017 15:17 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta Nikola Janović učestvovaće   u ponedjeljak, 31. jula 2017. godine,  na svečanosti povodom okončanja projekta “Revitalizacija lokalnih zajednica kroz razvoj turizma i rad sa mladima”  i tom prilikom zajedno sa predsjednikom Opštine Andrijevica Srđanom Mašovićem, u selu Jošanica (Japan) u podne otvoriti adaptirani objekat novoformiranog Avanturističkog centra Mojan, koji je nastao kao plod ideje da se tamošnja nekadašnja kasarna  iskoristi kao mjesto u kom će se okupljati mladi iz zemlje i inostranstva, s akcentom  na društveno –ekonomskom razvoju prekogranične oblasti, promociji turizma i osnaživanju mladih. Pored velikog broja zvanica, svečanosti će prisustvovati i generalni sekretar Ministarstva evropskih poslova Crne Gore Miodrag Radović, te gradonačelnici iz sjevernog dijela Crne Gore.

Ministar Janović će istog dana posjetiti i Opštinu Gusinje, gdje će sa predsjednicom opštine Anelom Čekić i saradnicima, razgovarati o prijedlozima za unaprjedjivanje postojeće ili izgradnju nove sportske infrastrukture, ali i o saradnji sa dijasporom.

Radnu posjetu sjeveru, Janović nastavlja u Petnjici, gdje  će u utorak 1. Avgusta 2017, sa predsjednikom Samirom Agovićem i potpredsjednicima opštine, razgovarati o stanju sporta u Petnjici i inicijativama o izgradnji sportskih terena, balon sale i sportske dvorane. Ministar će obići i Kancelariju za mlade i tom se prilkom  sastati sa samostalnom savjetnicom za mlade dr Nerminom Muratović i predstavnicima mladih, sa kojima će razmotriti i mogućnost otvaranja Omladinskog kluba u Petnjici. Planiran je sastanak sa sportistima i sportskim radnicima.

Ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, daće izjave za medije u 11h, u zgradi Opštine Petnjica.


 Agenda radne posjete Ministra sporta.docx


MINISTARSTVO SPORTA