Manja slova Veća slova RSS
>

Janović sa predsjednicima Petnjice i Gusinja: Izgradnja sportske infrastrukture prioritet

Janović sa predsjednicima Petnjice i Gusinja: Izgradnja sportske infrastrukture prioritet
Datum objave: 01.08.2017 14:40 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


 

Loša sportska infrastruktura, najveća je teškoća sa kojom se na polju sporta suočavaju opštine Petnjica i Gusinje- ocijenili su predsjednici tih opština Samir Agović i Anela Čekić na odvojenim sastancima sa ministrom sporta Nikolom Janovićem, koji je tokom radne posjete sjeveru, sa predstavnicima tih lokalnih samouprava razgovarao o konkretnim projektima za unaprjedjivanje postojeće ili izgradnju nove sportske infrastrukture.

Prijatno iznenađen idejama koje je čuo na sastanku sa predstavnicima petnjičke lokalne samouprave, ministar Janović je poručio „da će im Ministarstvo sporta uz konkretnu finansijsku podršku, pružiti i svu neophodnu logistiku i u pripremi planiranih projekata“. Ocjenjujući da „bez dobrih uslova, nema ni velikih sportskih rezultata“, predsjednik opštine Petnjica predložio je izgradnju nekoliko infastrukturnih sportskih objekata, od kojih su im, kako je kazao, trenutno najvažniji sportski tereni i balon sala.

Ministarstvo sporta

Ministar je posjetio i Kancelariju za mlade gdje je sa samostalnom savjetnicom dr Nerminom Muratović i izvršnim direktorom NVO „Liberlani poredak“ Lionom Hodžićem, razmotrio mogućnost otvaranja Omladinskog kluba u Petnjici. Predstavnici opštine obećali su da će obezbijediti prostor, dok će se, kako su dogovorili, Ministarstvo sporta postarati da ga opremi. 

Predsjednica Opštine Gusinje, saopštila je na sastanku sa ministrom Janovićem, da je uz dva sportska kluba, košarkašli i fudbalski, sport u Gusinju „na veoma niskim granama“, te da je prioritet nad prioritetima izgradnja Sportske školsko / gradske hale. Čekić je sa saradnicima podsjetila da je taj infrastrukturni sportski objekat već dugo na čekanju, nadajući se, kako je kazala, u vladinu i podršku resornih ministarstava, da se s tom kapitalnom investicijom počne u 2018-oj.

Ministarstvo sporta

Janović se na inicijativu počasnih članova Fondacije „Gusinje“ sa sjedištem u Njujorku, sastao i sa predstavnicima dijaspore, koja je za jedanaest godina postojanja uložila u zavičaj blizu pola miliona dolara. Ministar sporta im se zahvalio što, baš kao i sportisti, reprezentuju Crnu Goru u inostranstvu, na častan i dostojanstven način.

 

 

 

 

MINISTARSTVO SPORTA