Manja slova Veća slova RSS
>

Janović čestitao kadetima istorijski uspjeh: Vi ste naš „dream team“

Janović čestitao kadetima istorijski uspjeh: Vi ste naš „dream team“
Datum objave: 22.08.2017 09:21 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta Nikola Janović, čestitao je kadetima istorijski uspjeh, na koji su, kako je kazao, čekale generacije crnogorskih košarkaša:

„Teško je opisati na šta smo više ponosni?! Da li na vas dvanaest veličanstvenih, ili na činjenicu što ste nas prvi put u istoriji crnogorske košarke okitili medaljom sa Evropskog prvenstva, srebrnom ali zlatnog sjaja, a Crnu Goru vratili u društvo sportskih velesila! Ili na to, kako ste izgarajući do posljednjeg atoma snage, ostavili svoje mlado hrabro srce na terenu i na svim utakmicama prvenstva neumorno održali ne samo čas košarke, već i to, kako se dostojanstveno, gordo i ponosito, hrabro i neustrašivo nosi nacionalni dres, brani kult reprezentacije i igra za svoju zemlju! Vaša disciplinovanost, borbenost, požrtvovanost i upornost koju ste pokazali, vaša mladalačka energija i timski duh, vaši sportski maniri, ali i ponašanje na terenu i van njega, služe za primjer mladima Crne Gore, a državi Crnoj Gori, vašim roditeljima i porodicama na čast i ponos.

Hvala im sto su nam rodili generaciju veličanstvenih, koja je na ovom šampionatu, preko noći stasala u mlade košarkaške asove, kojima će se ponositi cijela nacija i koji već sada s pravom mogu da ponesu epitet crnogorskog „dream team-a“ sa kojim će Crna Gora, možda već sljedeće godine biti na krovu svijeta. Vjerujemo u to, jer Crna Gora vjeruje u vas! “– poručio je ministar sporta našim sjajnim momcima, ujedno čestitajući i njihovom selektoru, stručnom štabu i Košarkaškom savezu na tom vanserijskom rezultatu.

Čestitku je uputio i na adresu Glavnog grada, koji je zajedno sa Košarkaškim savezom bio domaćin i organizator Evropskog prvenstva:

„Odlična organizacija doprinijela je ne samo popularizaciji košarke medju mladima, već i turističkoj afirmaciji grada Podgorice i Crne Gore“ - zaključio je ministar sporta, koji je naše kadete u finalu Evropskog kosarkaskog pvenstva, bodrio sa tribina.MINISTARSTVO SPORTA