Manja slova Veća slova RSS
>

Rođena da pobjeđuje:Ivana vidimo se u Tokiju

Rođena da pobjeđuje:Ivana vidimo se u Tokiju
Datum objave: 25.08.2017 18:42 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, 25. 08 2017. - Šesnaestogodišnja džudistkinja Ivana Nikolić, jos jedan je dokaz da u Crnoj Gori stasava generacija raskošnih sportskih talenata, čije vrijeme tek dolazi - poručio je ministar sporta Nikola Janović na prijemu koji je u njenu čast priredio u Ministarstvu sporta, nakon što je na nedavno završenom svjetskom prvenstvu u Čileu osvojila srebrnu, a na evropskom u Litvaniji bronzanu medalju. 

„Ivana je zablistala ovog ljeta, ali sam siguran da njeno vrijeme tek dolazi. Osvojiti u maltene mjesec ipo dvije medalje, prvo krajem juna bronzanu na Prvenstvu Evrope, a samo mjesec kasnije srebrnu medalju na svjetskom prvenstvu, rezultat je vrijedan divljenja iza kojeg stoje veliki rad i odricanje, što je za svaku pohvalu i poštovanje” – ocijenio je Janović, od srca joj čestitajući na tom fantastičnom uspjehu, koji kako je rekao, služi na čast njenim roditeljima, njenoj porodici, reprezentaciji i posebno državi Crnoj Gori. “Ivana je jos jedan dokaz da u našoj zemlji stasava generacija raskošnih sportskih talenata, na šta sam ja kao ministar sporta beskrajno ponosan”- naglasio Janović u razgovoru sa mladom crnogorskom džudistkinjom.

Ministarstvo sporta


Na desetine Ivaninih do sada osvojenih medalja, njena samodisciplina, ljubav i strast koju od malena gaji prema džudou, govore da je rodjena da pobjeđuje, kazao je ministar sporta i poručio joj: „Ivana, vidimo se u Tokiju!“

Mlada crnogorska reprezentativka Ivana Nikolić, uzdanica je kadetske džudo reprezentacije, vrhunska mlada takmičarka koja već važi za jednu od najtalentovanijih dzutistiknja Evrope. Dzudo trenira od svoje šeste godine u dzudo klubu „Straševina“ Nikšić. Perspektivna kadetkinja učenica je za primjer i ponos nikšićke gimnazije „Stojan Cerović“, rodnog grada i države. ” Kao reprezentativka imam dužnost da širom svijeta i Evrope na dostojanstven način branim boje svoje voljene Crne Gore i zato obećavam da ću nastaviti vrijedno da treniram kako bih se na takmičenjima koja predostoje pokazala u najboljem svjetlu ”- poručila je Ivana.

Prijemu kod ministra sporta prisustvovala je i Jelena Šutović, koja se kao Ivanin trener zahvalila ministru sporta na njegovoj dosadašnjoj podršci da Ivana stigne do evropskog i svjetskog džudo trona.