Manja slova Veća slova RSS
>

Janović – Kogali: Putem sporta do zdravog odrastanja

Janović – Kogali: Putem sporta do zdravog odrastanja
Datum objave: 12.09.2017 09:03 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, 11. Septembar 2017. - Uz obrazovanje, vještine i mogućnosti, sport je najbolji način da od ranog djetinjstva svakom djetetu omogućimo odrastanje uz zdrave stilove života i zdrave navike koje će ga pratiti tokom cijelog života- ocijenjeno je na prvom zvaničnom sastanku ministra sporta Nikole Janovića sa novim šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Osamom Makavijem Kogalijem.


“Kako bi pomogli mladima da budu aktivni gradjani, da učestvuju u odlučivanju, u razvoju zajednice, kreiranju i sprovodjenju javnih politika, Ministarstvo sporta se kao novoformirani vladin resor od samog osnivanja pozicioniralo kao pouzdan i institucionalno najvažniji partner mladima u Crnoj Gori”- kazao je Janović, dodajući da unaprijedjivanje i razvoj omladinske politike, podrazumijeva i multiresorsku i multisektorsku saradnju.
 
Ministar sporta, zahvalio je Kogaliju na dosadašnjoj pomoći i podršci Sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, koji je učestvujući u izradi nacionalne Strategije za mlade 2017-2021, pomogao i u opremanju Omladinskog centra u Podgorici u okviru kojeg je otvorena Laboratorija inovacija za mlade u Crnoj Gori “Kreaktivator”, inače šesta laboratorija te vrste u svijetu, “s ciljem da poveže vladine institucije, nevladin sektor i civilno društvo sa mladima i adolescentima doprinese kreiranju okruženja koje će osnažiti i motivisati mlade da koriste postojeće i stvaraju nove prilike kako za lični, tako i za rast i razvoj društva”.

Kogali je kao novoimenovani šef Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori poručio da postoji još veći prostor za saradnju u oblasti razvoja i unaprjeđivanja omladinske politike koja će povećati broj i kvalitet omladinskih usluga ali i afirmisati prava mladih, te da Ministarstvo sporta u narednom periodu moze da računa na punu podršku Dječijeg fonda Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori.