Manja slova Veća slova RSS
>

I Budva dobila prostor za mlade

I Budva dobila prostor za mlade
Datum objave: 28.09.2017 08:31 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Budva, 27. septembar 2017. - Mlade Budvanke i Budvani, dobili su prostor koji će im otvoriti brojne nove mogućnosti, kako bi kao pokretači društvenih promjena svojim radom, idejama i vještinama i sami doprinijeli zajednici u kojoj žive- poručili su to ministar sporta Nikola Janović i predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, svečano otvarajući “Prostor za mlade”, projekat koji realizuje NVO Forum MNE u partnerstvu sa Kancelarijom za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade-Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Budva i Ministarstva sporta Crne Gore.

Ističući da je posredstvom ovogodišnjeg Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade, Ministarstvo sporta direktno pomoglo određene aktivnosti, osnivanje i opremanje novog “Prostora za mlade“, ministar Janović kazao je da je zadovoljan činjenicom što u saradnji sa Ministarstvom sporta, još jedna crnogorska opština otvara vrata mladima.

Ministarstvo sporta

“U Budvi živi više od četiri hiljade mladih. To je više od četiri hiljade kreativnih ideja i ogromna mladalačka energija koja treba da probudi aktivizam, a donosiocima odluka skrene pažnju na važna pitanja koja se tiču kvaliteta njihovog života. Otvaranjem novog Prostora za mlade, otvaraju vam se nove brojne mogućnosti, da na jednom mjestu u skladu sa vašim interesovanjima provedete slobodno vrijeme, neformalno se edukujete, uključite se u procese donošenja odluka i kreiranje omladinske politike”- saopštio je Janović, poručujući budvanskoj omladini da samom činjenicom što je Prostor za mlade, vrata u vrata sa lokalnom upravom, imaju šansu više, da najkraćim mogućem putem, sa opštinom razgovaraju o svojim potrebama, a što se tiče ministarstva sporta “računajte na našu podršku“.

Predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović, kazao je da nedovoljna briga o razvoju kulturnih i omladinskih prostora može nažalost na kraju dovesti i do marginalizacije društvenog angažmana mladih, ističući da su mlade generacije pokretači društvenih promjena. “Svjesni velike važnosti aktivizma mladih na polju kulture, umjetnosti i društva, opredjelili smo se da već u prvoj godini pomognemo otvaranju prostora za mlade u Budvi. Nadam se da će upravo ovaj prostor za mlade podstaći aktivnosti mladih generacija Budve”- naglasio je predsjednik budvanske opštine, uz poruku mladima da je pred njima lijep period života, da ga istražuju, otvoreno i slobodno misle i stiču međunarodno iskustvo, a “naša je obaveza da vam“ kako je kazao “na tom putu budemo podrška“.

Ministarstvo sporta


Ocjenjujući da je opština jedna od lokalnih uprava koja sistematski brine o mladima, programska menadžerka Foruma MNE Tamara Čirgić zahvalila je i Ministarstvu sporta koje, zaključila je, „kontinuirano sprovodi omladinsku politiku i koje je omogućilo da ovaj prostor bude opremljen”.
''Prostor za mlade'' površine je 75m2, nalazi se na 1. spratu poslovnog centra TQ Plaza i fizički je odvojen od Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i mlade- Sekretarijata za društvene djelatnosti opštine Budva.
Projekat ''Uspostavljanje omladinskog kluba u Budvi'' realizuje NVO Forum MNE uz finansijsku podršku Ministarstva sporta vrijednu 5.449,00€.