Manja slova Veća slova RSS
>

NAJAVA: Ministar sporta Nikola Janović sjutra u Šavniku dogovara izgradnju terena malih sportova

NAJAVA: Ministar sporta Nikola Janović sjutra u Šavniku dogovara izgradnju terena malih sportova
Datum objave: 09.10.2017 07:57 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta Nikola Janović boraviće sjutra, 10. oktobra 2017. u radnoj posjeti Šavniku, gdje će sa predsjednikom opštine Mijomirom Vujačićem i saradnicima, razgovarati o izgradnji sportske infrastrukture u tom gradu. 

Imajući u vidu da je sportska infrastruktura jedan od najznačajnijih segmenata sportske oblasti i preduslov za razvoj sporta u Crnoj Gori, Ministarstvo sporta planira da u saradnji sa Direkcijom javnih radova, do kraja godine finansijski pomogne izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata i to u devet crnogorskih opština, uključujući i šavničku, u kojoj bi ministarstvo sa stotinu hiljada eura (100.000,00 eura) sufinansiralo izgradnju Otvorenog terena za male sportove.

Ministar će na sastanku sa predsjednikom opštine Šavnik, razgovarati i o saradnji Ministarstva sporta sa tamošnjom lokalnom zajednicom, a sa direktorom, nastavnicima i učenicima Obrazovnog centra o školskom sportu, čijoj se afirmaciji i razvoju Ministarstvo sporta posvetilo od samog osnivanja, kao jednom od ključnih prioriteta.

Prema agendi, planirano je da Janović i Vujačić u 12.45 h obiđu lokaciju budućeg otvorenog terena za male sportove, gdje će dati i izjave za javnost.

 
Ministarstvo sporta objaviće saopštenje, uz prateće linkove sa fotografijama, izjavama i video snimcima radne posjete. 

MINISTARSTVO SPORTA