Manja slova Veća slova RSS
>

Janović i Vujačić dogovorili: Šavnik dobija prvi teren malih sportova

Janović i Vujačić dogovorili: Šavnik dobija prvi teren malih sportova
Datum objave: 11.10.2017 12:19 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo sporta sufinansiraće najvećim dijelom izgradnju prvog Otvorenog terena za male sportove u Šavniku, vrijednog oko stotinu devedeset hiljada eura (190.584,63€), koji bi ukoliko to vremenski uslovi dozvole bio završen najkasnije do proljeća naredne godine - dogovoreno je na sastanku predsjednika šavničke opštine Mijomira Vujačića i ministra sporta Nikole Janovića, koji je danas boravio u radnoj posjeti tom gradu. Precizirano je da će Ministarstvo sporta iz svog budžeta opredijeliti 100.000,00€, Direkcija javnih radova 80.000,00€ dok je preostalih 10.584,63 učešće Opštine Šavnik.

Ministarstvo sporta

Poručujući da bez kvalitetne sportske infrastrukture nema razvoja sporta u Crnoj Gori, a samim tim ni vrhunskih sportskih rezultata, ministar Janović je kazao da izgradnjom prvog otvorenog terena malih sportova u Šavniku, Ministarstvo sporta kreće u prvi investicioni ciklus kojim država želi da unaprijedi postojeću i izgradi novu infrastrukturu, koja će biti u funkciji razvoja crnogorskog sporta. ,,U saradnji sa Direkcijom javnih radova, do kraja godine finansijski ćemo pomoći sanaciju i adaptaciju postojećih i izgradnju novih sportskih objekata u devet crnogorskih opština. Ministarstvo je prethodnih nekoliko mjeseci u intenzivnoj komunikaciji sa svim opštinama, dogovorilo listu prioritetnih sportskih objekata koje je neophodno rekonstruisati ili sagraditi. U Šavniku je to Otvoreni teren malih sportova i ja sam siguran da će realizacija navedenog projekta, osim na razvoj i promociju sporta i zdravih stilova života, pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma i umnogome izmijeniti lice Šavnika”- zaključio je Janović.

Ministarstvo sporta

Predsjednik opštine Mijomir Vujačić, zahvalio je ministru sporta, bez čije pomoći, kako je kazao, izgradnja terena malih sportova ne bi bila moguća. ,,Ovo nije prvi put da ministar Janović pomaže Šavniku. Činio je to i kao sportista, a s pozicije Ministarstva sporta pomogao je i da Šavnik dobije prvo igralište i vježbalište za djecu i mlade koje smo svečano otvorili za Dan opštine”- kazao je Vujačić i dodao da će prvi teren malih sportova biti mjesto gdje će se održavati razne sportske manifestacije, takmičenja i što je najvažnije gradjani će se kvalitetnije baviti rekreativnim sportom.

Površina Otvorenog terena malih sportova sa armirano betonskim tribinama i ogradom je 1.465,28m², imaće 800 mjesta i teren za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Predviđeno je da njime upravlja JU „Centar za kulturu, sport i medije“, dok će ga lokalno stanovništvo koristi besplatno.

Ministar Janović završio je radnu posjetu Šavniku obilaskom JU Obrazovnog centra gdje je sa direktorom, nastavnicima i učenicima razgovarao o školskom sportu i uslovima u kojima djeca pohađaju nastavu fizičkog vaspitanja, gdje su kako su ocijenili takodje neophodna ulaganja.