Manja slova Veća slova RSS
>

Paraolimpijcu Filipu Radoviću novčana premija od Ministarstva sporta

Paraolimpijcu Filipu Radoviću novčana premija od Ministarstva sporta
Datum objave: 20.10.2017 14:29 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, 20. oktobar 2017. - Ministar sporta Nikola Janović organizovao je prijem u Ministarstvu sporta u čast jednog od najtrofejnijih crnogorskih paraolimpijaca Filipa Radovića, koji je ovogodišnju paraolimpijsku sezonu krunisao osvajanjem bronzane medalje na stonoteniskom prvenstvu Evrope u Sloveniji. 
,,To je još jedan u nizu Filipovih vanserijskih rezultata, koji osim što ga preporučuje za našeg najozbiljnijeg kandidata za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. kandiduje mladog Cetinjanina i za dobitnika novčane premije Ministarstva sporta, vrijedne deset hiljada eura” - kazao je ministar Janović, lično mu čestitajući taj izvanredan uspjeh koji kako je poručio, služi na čast cijelom Filipovom timu, njegovoj porodici i državi Crnoj Gori. 

Filip je zahvalio ministru sporta na podršci i najavljenoj premiji, koja ga sljeduje na osnovu Uredbe o kriterijumima za utvrdjivanje visine naknada i premija za ostvarene sportske rezultate (,,Službeni list Crne Gore”, br. 062/17 od 03.10 2017.)

Sedamnaestogodišnji Radović, prvi je put u karijeri u top deset najboljih igrača svijeta u njegovoj kategoriji i na trećem je mjestu svjetske liste igrača do 23 godine.

Filipovom prijemu kod Janovića, prisustvovao je i predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore Igor Tomić, koji se ministru sporta zahvalio na dosadašnjoj podršci, kako je zaključio, najvećoj u istoriji crnogorskog Paraolimpijskog komiteta.
MINISTARSTVO SPORTA