Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Параолимпијцу Филипу Радовићу новчана премија од Министарства спорта

Параолимпијцу Филипу Радовићу новчана премија од Министарства спорта
Датум објаве: 20.10.2017 14:29 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Подгорица, 20. октобар 2017. - Министар спорта Никола Јановић организовао је пријем у Министарству спорта у част једног од најтрофејнијих црногорских параолимпијаца Филипа Радовића, који је овогодишњу параолимпијску сезону крунисао освајањем бронзане медаље на стонотениском првенству Европе у Словенији. 
,,То је још један у низу Филипових вансеријских резултата, који осим што га препоручује за нашег најозбиљнијег кандидата за наступ на Параолимпијским играма у Токију 2020. кандидује младог Цетињанина и за добитника новчане премије Министарства спорта, вриједне десет хиљада еура” - казао је министар Јановић, лично му честитајући тај изванредан успјех који како је поручио, служи на част цијелом Филиповом тиму, његовој породици и држави Црној Гори. 

Филип је захвалио министру спорта на подршци и најављеној премији, која га сљедује на основу Уредбе о критеријумима за утврдјивање висине накнада и премија за остварене спортске резултате (,,Службени лист Црне Горе”, бр. 062/17 од 03.10 2017.)

Седамнаестогодишњи Радовић, први је пут у каријери у топ десет најбољих играча свијета у његовој категорији и на трећем је мјесту свјетске листе играча до 23 године.

Филиповом пријему код Јановића, присуствовао је и предсједник Параолимпијског комитета Црне Горе Игор Томић, који се министру спорта захвалио на досадашњој подршци, како је закључио, највећој у историји црногорског Параолимпијског комитета.
МИНИСТАРСТВО СПОРТА