Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Klubovi će prolaziti, samo je reprezentacija vječna

Janović: Klubovi će prolaziti, samo je reprezentacija vječna
Datum objave: 22.10.2017 13:50 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Budva, 22. oktobar 2017. - Više od 120 najboljih crnogorskih vaterpolista, uzrasta 10-14 godina učestvuje na prvoj u nizu sportskih manifestacija ,,Moja reprezentacija” , koja je  svečano otvorena na gradskom bazenu ,,Dragan Trifunović” u Budvi. Manifestaciju organizuju Ministarstvo sporta i Vaterpolo i  plivački savez Crne Gore i osmišljena je  kao jednodnevno takmičenje  koje je revijalnog karaktera i bazira se na buđenju i jačanju kulta crnogorske reprezentacije kod najmlađih, budućih uzdanica našeg sporta.

Ministarstvo sporta

U želji da kako je poručio ,,Moja reprezentacija” postane tradicija, manifestaciju je svečano otvorio ministar sporta Nikola Janović. Podjsetio  je da je jedan od glavnih ciljeva novoosnovanog Ministarstva sporta  da najmlađim medju nama,  probudimo osjećaj pripadnosti i naučimo ih odanosti crnogorskoj reprezentaciji. U tu misiju, podsjetio je, ulazimo organizujući prvu u nizu manifestacija ,,Moja reprezentacija”. Našim najboljim mladim vaterpolistima poručio je da će klubovi dolaziti i prolaziti, ali  da je samo reprezentacija vječna i pozvao ih da zajedno očuvamo duh i kult crnogorske reprezentacije, jer čuvajući reprezentaciju, čuvamo, kako je rekao i državu, da nas čuva.


Ministarstvo sporta


U ime Vaterpolo i plivačkog saveza, učesnicima manifestacije obratio se predsjednik saveza Dejan Bajić, siguran kako je kazao da su danas medju nama naši novi asove, nove ajkule i budući reprezentativci Crne Gore.

Na otvaranju manifestacije premijerno je prikazan petominutni video sa najuzbudljivijim istorijskim momentima crnogorske vaterpolo reprezentacije, kao i pjesma ,,Sport je važan” koja je snimljena u svrhu kampanje Ministarstva sporta o promociji sporta medju najmlađima. Solisti su djeca, naši talenti, nagradjivani na domaćim i regionalnim festivalima i takmičenjima.Na programu manifestacije je šest utakmica u kojima će se nadmetati osam timova. Njima će na kraju takmičenja biti uručene zahvalnice i medalje, a pobjednicima i pehari.

 

 

 

 

 

 

 

 

MINISTARSTVO SPORTA