Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković, Jovanović i Hodžić na prijemu kod Janovića: Crnogorski karatisti svjetskog kalibra

Bošković, Jovanović i Hodžić na prijemu kod Janovića: Crnogorski karatisti svjetskog kalibra
Datum objave: 13.11.2017 15:14 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, 13. novembar 2017 - Nedavno završeno svjetsko Prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mladje seniore U-21, iznjedrilo je još jednog mladog crnogorskog karatistu svjetskog kalibra, petnaestogodišnjeg borca Bojana Boškovića, koji se na Tenerifima okitio zlatnom medaljom i uz ,,bronzane” kadetkinju, četrnaestogodišnju Milenu Jovanović i mladjeg seniora, devetnaestogodišnjeg Marija Hodžića, popeo Crnu Goru na pobjednički tron, svrstavajući je u deset najboljih na svijetu.

 
Tim povodom, ministar Nikola Janović priredio im je svečani prijem u Ministarstvu sporta, poručujući da polako ali sigurno, crnogorski karate korača ka jednom od naših najtrofejnijih sportova. 

Ministarstvo sporta

,,Nesumnjivo, riječ je o vrhunskim takmičarima, izuzetno samodisciplinovanim, hrabrim i talentovanim borcima svjetskog kalibra, koji su kao takvi, najbolji uzor i primjer mladima u Crnoj Gori. Sa druge strane, karate je postao olimpijski sport, pa su samim tim porasla i ulaganja države u njega” – kazao je ministar Janović tokom razgovora sa mladim reprezentativcima, ističući da u prilog tome govori i činjenica da su crnogorski karatisti Marina Raković, Mario Hodžić i Nenad Dulović od početka godine dobili premije Ministarstva sporta vrijedne oko 50 hiljada eura, a da će Bojan Bošković i Milena Jovanović, takodje biti nagradjeni. Pored toga, novi Zakon o sportu omogućiće im status perspektivnih sportista i jednogodišnje državne stipendije, što će ih zaključio je ministar sporta, dodatno motivisati da postižu vrhunske rezultate.

Zahvalni na podršci koju dobijaju od Ministarstva sporta, Milena, Bojan i Mario obećali su da će nastaviti predano da treniraju, jer uz još tri karate reprezentativca, imaju realnu šansu da predstavljaju Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Pored njihovog trenera Žarka Rakovića, prijemu kod ministra sporta prisustvovao je i predsjednik Karate saveza Crne Gore Vladimir Joković, koji je ministru Janoviću zahvalio na, prije svega, izuzetnoj podršci crnogorskim karatistima, ali i na pomoći vijednoj 25 hiljada eura koliko je Ministarstvo sporta opredijelilo za organizaciju predstojećeg Balkanskog šampionata koje će se održati u Herceg Novom od 8.-10. novembra. Kao neko ko dolazi iz Plužina, za pohvalu je, kazao je Joković i to što je Ministarstvo sporta investiralo u tu opštinu 49 hiljada eura, za sanaciju i adaptaciju gradskog sportskog igrališta.

MINISTARSTVO SPORTA