Manja slova Veća slova RSS
>

NAJAVA: Ministar Janović na konferenciji za medije povodom Medjunarodnog dana volontera

NAJAVA: Ministar Janović na konferenciji za medije povodom Medjunarodnog dana volontera
Datum objave: 04.12.2017 10:23 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Crveni krst Crne Gore sjutra (utorak, 5. decembra) u 10 sati, organizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta / Direktoratom za mlade, Konferenciju za medije povodom Međunarodnog dana volontera i Dana Crvenog krsta, kao i dodjelu zahvalnica pojedincima i organizacijama, koji su dali doprinos ispunjavanju humanitarne misije naše organizacije u prethodnom periodu.

Govoriće generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak i ministar sporta Nikola Janović, kojem će Crveni krst uručiti zahvalnicu, kao glavnom promoteru koji je doprinio kampanji "Pruži ruku za život. Daruj krv."

Dani Crvenog krsta obilježavaju se od 29. novembra do 6. decembra i u tim danima opštinske organizacije Crvenog krsta širom Crne Gore organizuju brojne aktivnosti, kako bi sugrađanima predstavile svoje programe i pozvale ih da i oni daju doprinos pružanju podrške onima u stanju potrebe. U Danima Crvenog krsta obilježava se i Međunarodni dan volontera, 5. decembar. Na taj dan Crveni krst Crne Gore želi da predstavi značaj volonterizma za društveni i ekonomski napredak svakog društva.

Pored predstavljanja aktivnosti koje su sprovedene u Danima Crvenog krsta, kao i rezultata koji su ostvareni u prethodnom periodu, prvenstveno zahvaljujući zalaganjima volontera, na konferenciji će biti uručene zahvalnice pojedincima i organizacijama, koji su na razne načine dali doprinos da se sprovedu brojni humanitarni zadaci u prethodnom periodu.

Događaj će biti organizovan u prostorijama Crvenog krsta Crne Gore (ulica Jovana Tomaševića 6).