Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Вече са младим лидерима

Вече са младим лидерима
Датум објаве: 23.05.2018 13:50 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Подгорица, 22. мај 2018. - Регионална директорка УНИЦЕФ-а за Европу и Централну Азију и специјална координаторка за избјегличку и мигрантску кризу у Европи Афшан Кан, посјету Црној Гори почела је сусретом са младима, како би најприје чула њихове ставове о питањима која их се највише тичу. 

Министарство спорта

У дискусији, која се фокусирала на активно учешће младих у црногорском друштву, учествовао је и министар спорта Никола Јановић, поручујући да су млади стуб црногорског друштва и као такви треба да имају подршку, како институција и организација које се баве омладинском полтиком, тако и подршку шире друштвене заједнице. 

Министарство спорта

Јановић је казао да стварање услова за активно учешће младих у идентификовању и рјешавању њихових проблема и потреба на локалном нивоу, треба да се спроводи континуирано и у сарадњи са свим релевантним актерима друштва. “Врло је важно да млади у својим заједницама успоставе квалитетну комуникацију са локалним органима власти у циљу повећања њихове сензибилисаности и обезбјеђивања подршке у реализацији различитих активности у области омладинске политике. Нарочиту пажњу треба посветити стварању подстицајног окружења за младе који припадају рањивим групама, са циљем њиховог интегрисања у свим областима друштвеног дјеловања”- закључио је министар спорта.