Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Игре малих земаља Монтенегро 2019: ХОW БИГ WЕ АРЕ

Игре малих земаља Монтенегро 2019:  ХОW БИГ WЕ АРЕ
Датум објаве: 25.05.2018 12:08 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Будва, 25. мај 2018. - У сусрет предстојећој организацији Игара малих земаља Европе ,,Црна Гора 2019” , у Будви засједа Генерална Скупштина те асоцијације, гдје ће се свечаношћу ,,Годину дана прије – Монтенегро 2019" сјутра обиљежити и годишњица до почетка највећег мулти-спортског такмичења у Црној Гори - ,,Игара малих земаља” које ће се одржати од 26. маја - 1. јуна 2019. у Будви, Подгорици, Бару, Цетињу и Тивту.

Скупштини присуствују предсједници и Генерални секретари свих националних олимпијских комитета земаља чланица асоцијације, као и чланови Техничког комитета ГССЕ, који ће, током дводневног засједања, разматрати значајна питања из дјелокруга рада асоцијације.

У циљу промоције Игара малих земаља Европе, Црногорски олимпијски комитет, сјутра 26. маја 2018. у 17.20х, на улазу у Будву, организује пригодну свечаност откривања ,,Олимпијског сата", који ће на кружном току, одбројавати дане до почетка Игара ,,Монтенегро 2019".

Главна свечаност, почиње у 17х испред зидина Старог града у Будви, гдје ће се гостима, спортистима и грађанима, обратити предсједник ЦОК-а, представници Министарства спорта и града Будве. На тргу ће, поред званичног дијела програма, бити приређен и ревијални дио спортских активности, активности НВО ,,Волонтери 2019” као и музички програм. 
 
Уочи почетка Генералне Скупштине, којој присуствују и делегати девет европских земаља – Малте, Андоре, Сан Марина, Лихтенштајна, Луксембурга, Исланда, Кипра, Монака и Црне Горе – чији ће се спортисти наредне године такмичити на 18. Играма малих земаља, синоћ је у хотелу Сплендид, у организацији Црногорског олипмијског комитета приређена свечана ,,Министарска вечера" , на којој су госте дочекали министар спорта Никола Јановић и предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић. Поздрављајући их, министар спорта Никола Јановић, поручио да је за Црну Гору „организација овог такмичена не само првилиегија, већ и обавеза да све протекне у најбољем реду“.


Министарство спорта


„Радује ме што је Црногорски олимпијски комитет све што је требало до сада да уради у склопу припрема и урадио. Влада Црне Горе у институционално и финансијски даје подршку овом такмичењу, које је важно за нашу земљу. Игре малих земаља имаће ефекте и на спорт и на спортски туризам”- казао је Јановић и додао да Црногорском олимпијском комитету жели срећу у организацији, увјерен како је рекао ,,да ће свим учесницима овог престижног такмичења у лијепим успоменама остати, не само надметања, већ и боравак у нашој земљи“.

Игре малих земаља, довешће у Црну Гору, више од хиљаду такмичара, као и још толико чланова националних тимова – тренера, медицинског особља – и званичника националних олимпијских и спортских асоцијација.

„Урадили смо много тога у протеклом периоду, а у периоду испред нас увјерен сам да ћемо направити све што је потребно да би Црну Гору представили у најбољем свијетлу“, казао је предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић. „Вјерујем и да ће црногроске компаније пронаћи интерес да се представе кроз ово тзакмичемја. Држава нам је помогла, очекујемо и нову помћ, како смо зацртали нашим плановима и елаборатима које смо доставили на вријеме. Има и мало треме, али позитивне треме, јер никада до сада нисмо организовали такмичење које окупља преко хиљаду спортиста, не рачунајући остале чланове делегација“, казао је предсједник ЦОК-а, наглашавајући да је веома „срећан што је министар спорта Никола Јановић исказао спремност, заинтересованост и максималну посвећеност да помогне“.

„Ово није само посао ЦОК-а, ово је државни пројекат и сви заједно морамо учинити све да бисмо се представили на најбољи начин“, закључио Симоновић.