Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Свечано откривени Олимпијски сат, одбројава дане до почетка Игара малих земаља “Монтенегро 2019”

Свечано откривени Олимпијски сат, одбројава дане до почетка Игара малих земаља “Монтенегро 2019”
Датум објаве: 29.05.2018 08:57 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Субота, 26. Мај 2018.- У Будви је свечано откривен “Олимпијски сат” који ће одбројавати дане, сате и минуте до почетка Игара малих земаља Европе “Монтенегро 2019” које ће се сљедеће године, од 26. маја до 1. јуна. одржати у Будви, Подгорици, Бару, Цетињу и Тивту.

Олимпијски сат, који је постављен на улазу у Будву, открио је на пригодној свечаности, предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић.

Манифестацијом ,,Годину дана прије – Монтенегро 2019" испред зидина будванског Старог града обиљежена је и годишњица до почетка тог, највећег мулти-спортског такмичења у Црној Гори, које ће у нашу државу довести, више од хиљаду такмичара, као и још толико чланова националних тимова – тренера, медицинског особља – и званичника националних олимпијских и спортских асоцијација.

На свечаности, на којој је представљен значај Игара малих земаља и за Будву и за Црну Гору, говорили су предсједник Црногорског олимпијског комитета Душан Симоновић, градоначелник Будве Драган Краповић, директор директората за спорт у Министарству спорта Милош Лалевић, као и Јована Рамовић, из НВО Волонтери 2019.

У ревијалном дијелу програма учествовали су најмлађи спортисти из одбојкашких клубова Медитеран и Либеро, гимнастичарског клуба Будва и карате клуба Будва.