Manja slova Veća slova RSS
>

500 naših najmlađih odbojkašica i odbojkaša, slavili na Trgu Nezavisnosti

500 naših najmlađih odbojkašica i odbojkaša, slavili  na Trgu Nezavisnosti
Datum objave: 04.06.2018 10:15 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, 03. jun 2018.- Nakon ukupno 298 odigranih utakmica, završena je treća sezona Jugopetrol EKO mini odbojke,  u kojoj je učestvovalo  500 djece. Svi su nagrađeni zlatnim medaljama, dok su pobjedničke ekipe dobile i pehare.

Ministarstvo sporta

Ministar sporta Nikola Janović, pehar je uručio, pobjednicima u kategoriji djevojčica rođenih 2007/2008, ekipi Mrkojevića. Čestitajući rukovodstvu Odbojkaškog saveza Crne Gore na ovom projektu, Janović je poručio da je Ministarstvo sporta od samog osnivanja, stavilo akcenat na to, da se što više djece uključi u sport. ,,Ministarstvo sporta podržava sve saveze za ovakve projekte, a iskoristio bih priliku da čestitam rukovodstvu Odbojkaškog saveza Crne Gore i zaista ovo su sjajne stvari, posebno kada vidite ovoliko djece na Trgu i kako su zaneseni odbojkom. Svaki ovakav projekat će biti podržan od strane Ministarstva sporta koliko god to bude bilo moguće”- kazao je ministar sporta i dodao da je odbojka kao sport, veoma značajan i  važan za odrastanje svakog djeteta. ,,Kao Ministarstvo sporta, mi smo uvijek tu da kažemo i sugerišemo svakom roditelju da djecu upišu na sport, nije važno koji. Kad je u pitanju odbojka, u školskom sportu, koje je podržalo Ministarstvo sporta, imali smo takmičenje za djevojčice. Odbojka kao sport je veoma masovan i očekujem da u Crnoj Gori odbojka u narednom periodu postiže još značajnije rezultate na međunarodnom nivou”-zaključio je Janović.

Ministarstvo sporta

U kategoriji dječaka rođenih 2005/2006 slavila je ekipa Bar Voleja. Njima je pehar uručio izvršni direktor kompanije Jugopetrol  Antonis Semelides, dok je među djevojčicama najbolja bila ekipa Budućnost Bemaxa, koje su pehar dobile od predsjednika OSCG Cvetka Pajkovića.

“Poštovana djeco, roditelji, treneri, dragi prijatelji iz Jugopetrola, ministre sporta gospodine Janoviću, svi prijatelji odbojke, hvala vam što smo u prilici da se i danas, u ovom divnom ambijentu, radujemo što smo sve brojnija i srećnija odbojkaška porodica. Velika je radost svih u Odbojkaškom savezu što je Jugopetrol EKO mini odbojkaška liga okupila 500 djevojčica i dječaka, što su ta djeca mjesecima na izuzetno organizovan način unapređivala svoje odbojkaško znanje i bivali iz vikenda u vikend sve bolji sportisti .Odigralo se 300 utakmica. Izdvojili su se i nadareniji, danas smo posebno uživali u ovoj završnici sezone. I sigurni smo da će Jugopetrol Eko Mini odbojkaška liga još dugo da bude temelj iz godine u godinu sve bolje crnogorske odbojke. Da smo na pravom putu pokazao je i kvalitet i broj timova u ovosezonskim pionirskim prvenstvima”- kazao je predsjednik OSCG Cvetko Pajković, obraćajući se okupljenoj djeci, trenerima i roditeljima.

Predsjednik OSCG, uručio je zahvalnicu ministru sporta Nikoli Janoviću, u znak podrške Ministarstva sporta  u realizaciji projekta Jugopetrol Eko mini odbojka.

Ministarstvo sporta

Svojim prisustvom, manifestaciju su uveličali i kapiteni ženske i muške seniorske odbojkaške reprezentacije Tatjana Bokan i Vojin Ćaćić, naš proslavljeni trener Veselin Vuković i u ime Sekreterijata za kulturu i sport Glavnog grada Rajko Ćupić.

U sjajnom ambijentu na Trgu nezavisnosti u Podgorici, sva djeca koja su učestvovala dobila su zlatne medalje.