Manja slova Veća slova RSS
>

Uspješno smo realizovali još jedan infrastrukturni projekat u oblasti sporta: Mojkovčani dobili prvu gradsku teretanu na otvorenom

Uspješno smo realizovali još jedan infrastrukturni projekat u oblasti sporta:  Mojkovčani dobili prvu gradsku teretanu na otvorenom
Datum objave: 08.06.2018 15:34 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Mojkovac, 8. jun 2018.- Ministarstvo sporta, investiralo je više od 8 hiljada eura u izgradnju još jednog infrastrukturnog sportskog objekta, kojim je Mojkovac dobio prvu gradsku teretanu na otvorenom, a Mojkovčani mogućnost, da se na svježem vazduhu kvalitetno bave sportom, vježbaju i treniraju. 

Riječ je o projektu ,,Unaprjeđivanje sportske infrastrukture kroz formiranje otvorenog vježbališta u sportskoj zoni” koja se nalazi na nekadašnjem Jalovištu, za čiju je realizaciju Ministarstvo sporta opredijelilo 8.211,00 eura, dok je opština Mojkovac participirala sa 1.785,00 eura. Opremljena brojnim fitnes spravama i opremom, teretana će pozitivno uticati na razvoj i promociju sporta u Mojkovcu i zdrave stilove života njegovih građana. 

Ministarstvo sporta

U funkcionalnost nove gradske teretane, od danas i zvanično dostupne građanima, uvjerili su se i predstavnici Ministarstva sporta, koji su zajedno sa predsjednikom opštine Mojkovac Rankom Mišnićem i njegovim saradnicima, obišli kompleks otvorenog vježbališta u sportskoj zoni. Generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, ocijenio je da je uspješno realizovan još jedan infrastrukturni projekat u oblasti sporta. ,,Ministarstvo sporta potpisalo je sa opštinama Ugovore o realizaciji trinaest infrastrukturnih projekata, od čega sa zadovoljstvom mogu reći da je osam uspješno realizovano. Vježbalište u Mojkovcu je osmi projekat, koji će svakako u ovom lijepom ambijentu i nadam se budućoj uspješnoj sportskoj zoni, dati još jedan novi sadržaj, koji će biti koristan za sportiste i građane Mojkovca, a možda i dobar povod za pripreme sportista u vašem gradu”- zaključio je Lalević. 

Ministarstvo sporta

Pri odabiru prijedloga projekata, Ministarstvo sporta uzelo je u obzir i Strategiju regionalnog razvoja Crne Gore za period 2014.-2020. u kojoj je, u kontekstu stvaranja uslova za bolju valorizaciju potencijala na sjeveru Crne Gore, prepoznat i razvoj sportsko-rekreativnog turizma.

Predsjednik Opštine Mojkovac, kazao je da su željeli da upotpune sadržaje u sportsko-rekreativnoj zoni sa jednom teretanom na otvorenom, a da je kako je rekao, Ministarstvo sporta imalo razumijevanja da tu njihovu ideju pretvore u lijepo vježbalište, gdje svakodnevno trenira veliki broj Mojkovčana, koji slobodno vrijeme provode u trčanju, brzom hodanju ili vožnji bicikla. ,, Zahvaljujem ministru Janoviću i direktoru Direktorata za sport Laleviću, što su nas podržali u ovoj našoj ideji. Nadam se da ćemo zajedno reaizovati još nekoliko naših ideja koje imamo u planu”- poručio je Mišnić.

Posjetu Mojkovcu, predstavnici ministarstva, iskoristili su da sa rukovodstvom mojkovačke opštine, razgovaraju i o unapređivanju male sportske gradske infrastrukture, kroz izgradnju III faze - staza u sklopu glavnog projekta, trim i biciklističkih staza u sportskoj zoni. U planu je i klizalište sa pratećim sadržajima, ali i izgradnja poligona za bacačke i skakačke discipline za atletičare.