Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Успјешно смо реализовали још један инфраструктурни пројекат у области спорта: Мојковчани добили прву градску теретану на отвореном

Успјешно смо реализовали још један инфраструктурни пројекат у области спорта:  Мојковчани добили прву градску теретану на отвореном
Датум објаве: 08.06.2018 15:34 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Мојковац, 8. јун 2018.- Министарство спорта, инвестирало је више од 8 хиљада еура у изградњу још једног инфраструктурног спортског објекта, којим је Мојковац добио прву градску теретану на отвореном, а Мојковчани могућност, да се на свјежем ваздуху квалитетно баве спортом, вјежбају и тренирају. 

Ријеч је о пројекту ,,Унапрјеђивање спортске инфраструктуре кроз формирање отвореног вјежбалишта у спортској зони” која се налази на некадашњем Јаловишту, за чију је реализацију Министарство спорта опредијелило 8.211,00 еура, док је општина Мојковац партиципирала са 1.785,00 еура. Опремљена бројним фитнес справама и опремом, теретана ће позитивно утицати на развој и промоцију спорта у Мојковцу и здраве стилове живота његових грађана. 

Министарство спорта

У функционалност нове градске теретане, од данас и званично доступне грађанима, увјерили су се и представници Министарства спорта, који су заједно са предсједником општине Мојковац Ранком Мишнићем и његовим сарадницима, обишли комплекс отвореног вјежбалишта у спортској зони. Генерални директор Директората за спорт Милош Лалевић, оцијенио је да је успјешно реализован још један инфраструктурни пројекат у области спорта. ,,Министарство спорта потписало је са општинама Уговоре о реализацији тринаест инфраструктурних пројеката, од чега са задовољством могу рећи да је осам успјешно реализовано. Вјежбалиште у Мојковцу је осми пројекат, који ће свакако у овом лијепом амбијенту и надам се будућој успјешној спортској зони, дати још један нови садржај, који ће бити користан за спортисте и грађане Мојковца, а можда и добар повод за припреме спортиста у вашем граду”- закључио је Лалевић. 

Министарство спорта

При одабиру приједлога пројеката, Министарство спорта узело је у обзир и Стратегију регионалног развоја Црне Горе за период 2014.-2020. у којој је, у контексту стварања услова за бољу валоризацију потенцијала на сјеверу Црне Горе, препознат и развој спортско-рекреативног туризма.

Предсједник Општине Мојковац, казао је да су жељели да употпуне садржаје у спортско-рекреативној зони са једном теретаном на отвореном, а да је како је рекао, Министарство спорта имало разумијевања да ту њихову идеју претворе у лијепо вјежбалиште, гдје свакодневно тренира велики број Мојковчана, који слободно вријеме проводе у трчању, брзом ходању или вожњи бицикла. ,, Захваљујем министру Јановићу и директору Директората за спорт Лалевићу, што су нас подржали у овој нашој идеји. Надам се да ћемо заједно реаизовати још неколико наших идеја које имамо у плану”- поручио је Мишнић.

Посјету Мојковцу, представници министарства, искористили су да са руководством мојковачке општине, разговарају и о унапређивању мале спортске градске инфраструктуре, кроз изградњу ИИИ фазе - стаза у склопу главног пројекта, трим и бициклистичких стаза у спортској зони. У плану је и клизалиште са пратећим садржајима, али и изградња полигона за бацачке и скакачке дисциплине за атлетичаре.