Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Јановић на Форуму ,,Друштво у покрету: уздизање кроз спорт’’

Министар Јановић на Форуму ,,Друштво у покрету: уздизање кроз спорт’’
Датум објаве: 18.10.2018 14:50 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


На позив господина Џорџа Хацимаркоса, гувернера Јужноегејске регије и господина Жоела Базуа, предсједника организације ‘’Мир и спорт’’, министар спорта Никола Јановић учествује на Регионалном форуму ''Друштво у покрету: уздизање кроз спорт'' који се од 17-19. октобра одржава на грчком острву Родос.

Министарство спорта

На данашњем Округлом столу који је окупио велики број функционера у области спорта, као и прослављених спортиста из земаља ЕУ и шире, министар Јановић је имао излагање на тему ''Повезивање политике и праксе: креирање заједничке будућности кроз спорт''.

Министарство спорта

Том приликом Јановић је, између осталог, истакао значајну улогу спорта у снажењу међународне сарадње држава и планирању заједничке будућности, али и искористио прилику да представи рјешења из новог Закона о спорту са посебним освртом на механизме унапређења положаја младих спортиста, услова за бављење спортом, као и награђивања најбољих спортских резултата, што су учесници Форума оцијенили јако афирмативним из угла јачања система спорта једне земље и мотивације спортиста да постижу врхунске спортске резултате.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА