Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Janović primio predsjednika Svjetske teniske federacije

Ministar Janović primio predsjednika Svjetske teniske federacije
Datum objave: 01.11.2018 13:24 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta Nikola Janović primio je danas predsjednika Svjetske teniske federacije Dejvida Hagertija i predsjednika Teniskog saveza Crne Gore Dimitrija Rašovića. 

Gospodin Hagerti boravi u Crnoj Gori na poziv Teniskog saveza Crne Gore povodom obilježavanja 40 godina rada ovog nacionalnog sportskog saveza. 

Ministar Janović je na početku upoznao g. Hagertija sa kontinuiranom finansijskom podrškom koju Ministarstvo sporta pruža za programske aktivnosti Teniskog saveza i stipendiranje mladih tenisera, ali i istakao da postoji značajan prostor za dalje unaprijeđenje tenisa u Crnoj Gori.

Ministarstvo sporta

Predsjednik ITF-a je ukazao da tenis kao veoma popularan sport može biti od velikog značaja za dalji razvoj sportskih i turističkih potencijala Crne Gore. 

Ministar Janović i čelnici ITF-a i Teniskog saveza saglasni su da dalji razvoj tenisa u Crnoj Gori primarno mora biti baziran na sistemskom pristupu stvaranja preduslova za razvoj teniske infrastrukture u kontekstu čega se govorilo i o modelima finansijske podrške internacionalne teniske asocijacije ITF-a. 

MINISTARSTVO SPORTA