Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Јановић примио предсједника Свјетске тениске федерације

Министар Јановић примио предсједника Свјетске тениске федерације
Датум објаве: 01.11.2018 13:24 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Министар спорта Никола Јановић примио је данас предсједника Свјетске тениске федерације Дејвида Хагертија и предсједника Тениског савеза Црне Горе Димитрија Рашовића. 

Господин Хагерти борави у Црној Гори на позив Тениског савеза Црне Горе поводом обиљежавања 40 година рада овог националног спортског савеза. 

Министар Јановић је на почетку упознао г. Хагертија са континуираном финансијском подршком коју Министарство спорта пружа за програмске активности Тениског савеза и стипендирање младих тенисера, али и истакао да постоји значајан простор за даље унапријеђење тениса у Црној Гори.

Министарство спорта

Предсједник ИТФ-а је указао да тенис као веома популаран спорт може бити од великог значаја за даљи развој спортских и туристичких потенцијала Црне Горе. 

Министар Јановић и челници ИТФ-а и Тениског савеза сагласни су да даљи развој тениса у Црној Гори примарно мора бити базиран на системском приступу стварања предуслова за развој тениске инфраструктуре у контексту чега се говорило и о моделима финансијске подршке интернационалне тениске асоцијације ИТФ-а. 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА