Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Janović primio novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Liu Jina

Ministar Janović primio novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine Liu Jina
Datum objave: 14.12.2018 14:16 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, 14.decembar 2018.godine - Ministar sporta Nikola Janović primio je danas novoimenovanog ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Liu Đina.


Na samom početku, ministar Janović je izrazio zahvalnost Ambasadi NR Kine za donaciju na osnovu koje je uspješno realizovan projekat „Afirmacija školskog sporta“. Sredstva su donirana za rekonstrukciju školskih sportskih sala i terena u školama JU OŠ „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja, JU Gimnazija sa Cetinja, JU Srednja pomorska škola, kao i JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ iz Kotora. 

Janović je sa zadovoljstvom istakao da je projekat realizovan u periodu kraćem od godinu dana, a time je u pomenutim školama djeci omogućeno da se u znatno boljim uslovima bave sportom.

Ambasador Đin je izrazio zadovoljstvo u kontekstu odgovornog i posvećenog odnosa Ministarstva sporta prema preuzetim obavezama i istakao da je to još jedna potvrda uspješne saradnje, ali i dobar povod za njeno inteziviranje i proširenje i na oblast mladih gdje postoje veliki potencijali za razmjenu znanja i iskustava dvije države.

MINISTARSTVO SPORTA