Manja slova Veća slova RSS
>

Ministarstvo sporta i mladih podržalo VK “Jadran carine” Sa 20.000 eura

Ministarstvo sporta i mladih podržalo VK “Jadran carine”  Sa 20.000 eura
Datum objave: 06.03.2019 12:17 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih, Nikola Janović ugostio je danas vaterpoliste Jadrana, Marka Petkovića, Vladana Spajića i Đura Radovića, kao i predsjednika kluba, Đura Marića i trenera, Vladimira Gojkovića.


Povod prijema je bio plasman u finale Evrokupa, kada su vaterpolisti Jadrana svojom odličnom igrom, savladali OSC u Budimpešti i time ostvarili istorijski uspjeh za svoj klub.

- Jadran je klub iz našeg najtrofejnijeg sporta koji godinama ostvaruje značajne sportske rezultate, ne samo na domaćoj, već i na međunarodnoj sceni, a sam način na koji su ostvarili plasman u finale pobjedivši renomirani mađarski klub, govori o kvalitetu koji ovi momci posjeduju. Pokazali su kako se trudom i upornošću dolazi do uspjeha. Iskrene čestitke momcima, kao i treneru i stručnom štabu” – poručio je ministar Janović.

Kako je Zakonom o sportu omogućeno sufinansiranje sportskog kluba za učešće na finalnim turnirima međunarodnih takmičenja, u kolektivnim sportovima koji su na programu Olimpijskih igara, Ministarstvo sporta i mladih će finansijski podržati učešće VK “Jadran Carine” u finalu Evrokupa, u iznosu od 20.000 eura.

Janović je dodatno istakao da će Ministarstvo ove godine po prvi put imati mogućnost, da finansijski podrži prioritetne klubove,kojih je ukupno 12.

Vaterpolisti su se zahvalili ministru na prijemu i poručili u ime svojih saigrača, da im podrška države i Ministarstva puno znači i daje snažan vjetar u leđa, kao i da će dati sve od sebe da pehar Evrokupa donesu u Crnu Goru.

Marić i Gojković su uz zahvalnost na prijemu, istakli da im ova podrška Ministarstva mnogo znači za dalje rezultate.

Jadran će se za prvi evropski trofej u istoriji boriti sa Marsejom, za koji nastupaju crnogorski vaterpolisti Miloš Šćepanović i Bogdan Đurđić. 

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH