Manja slova Veća slova RSS
>

Osnovan novi Džudo savez - Nova kuća naših džudista

Osnovan novi Džudo savez - Nova kuća naših džudista
Datum objave: 15.03.2019 13:58 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, primio je danas delegaciju novoosnovanog Džudo saveza Crne Gore na čelu sa predsjednikom, gospodinom Andrijom Čađenovićem.


Lalević je, na samom početku, poželio uspješan rad rukovodstvu novog Saveza uz poruku da se prema svim džudistima i džudo klubovima moraju odnositi bez diskriminacije te da razvoj džudo sporta i briga o džudistima zasnovani na sistemskom pristupu uz poštovanje međunarodnih standarda i domaćeg zakonodavstva treba da budu njihov prioritet. Takođe, ovom prilikom je istakao da će Ministarstvo sporta i mladih, kao i do sada, uvijek biti podrška svim sportskim organizacijama koje poštujući Ustav i zakone ove države rade za dobrobit sporta i sportista.

Predsjednik Čađenović je, uz zahvalnost na prijemu i podršci Ministarstva sporta i mladih u rješavanju problema u džudo sportu, istakao da će novi Džudo savez biti kuća svih crnogorskih džudo klubova i džudista i ukazao da je upravo novi Zakon o sportu omogućio uspostavljanje demokratskih procedura, unapređenje rada i jednakost pri izboru upravljačkih struktura što će u finalnom doprinijeti kvalitetnijem radu, boljim rezultatima i novim medaljama naših sportista.


MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH