Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Učešće mladih koji pripadaju ranjivim grupama u svim aspektima društvenog života je prioritet Ministarstva

Janović: Učešće mladih koji pripadaju ranjivim grupama u svim aspektima društvenog života je prioritet Ministarstva
Datum objave: 04.04.2019 10:22 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar Janović primio je danas predstavnike Romske organizacije mladih “Koračajmo zajedno - Phiren Amenca ” čiji je projekat “Zajedno za društvo bez predrasuda” jedan od 86 projekata koje je Ministarstvo sporta i mladih podržalo u okviru prošlogodišnjeg konkursa za omladinske projekte.


Janović je naglasio da zakonski i strateški okvir u oblasti utvrđivanja i sprovođenja politika za mlade imaju inkluzivan karakter, te da Ministarstvo sporta i mladih u svim svojim aktivnostima promoviše principe jednakosti i antidiskriminacije, istovremeno kreirajući uslove za aktivizam i mobilnost mladih koji pripadaju ranjivim grupama. 

„Ministarstvo je u potpunosti otvoreno za saradnju sa svim organizacijama koje sprovode omladinsku politiku, a posebno moram naglasiti da naša institucija kontinuirano radi na unapređenju uslova za jednako učešće mladih u svim aspektima društvenog života, naročito vodeći računa o pripadnicima društvenih grupa koji su u riziku od diskriminatornog postupanja. “ – kazao je Janović.

Elvis Beriša, izvršni direktor ROM „Koračajmo zajedno - Phiren Amenca“, zahvalio je ministru Janoviću na podršci i predstavio aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje omladinske politike i aktivizma mladih Roma i Romkinja kao i promovisanje zdravih stilova života kroz sportske aktivnosti.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH