Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Подршка и партнерство у области спорта и омладинске политике

Подршка и партнерство у области спорта и омладинске политике
Датум објаве: 23.04.2019 14:37 | Аутор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Министар Јановић примио је амбасадорку Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Њ.Е. г-ђу Јудy Рисинг Реинке, и том приликом истакао важност сарадње између двије државе кроз различите пројекте и програме са циљем развијања партнерстава у областима од значаја за јачање капацитета институција, као и друштва у цјелини.

„Министарство спорта и младих је у потпуности посвећено стварању услова за интензивнији развој и популаризацију спорта у Црној Гори, као и унапређење положаја младих, који управо кроз заједничке едукативне пројекте и програме омладинских размјена и боравка у САД, добијају шансу да прошире своја знања и компетенције“ – нагласио је Јановић.

Амбасадорка Јудy Рисинг Реинке и министар Јановић су разговарали о интензивирању сарадње кроз различите видове подршке пројектним активностима, едукативне програме, сарадњиу у области спорта и подршци у развоју омладинских сервиса (клубова и центара).

На састанку је истакнуто да ће посебна пажња бити посвећена наставку информисања јавности, са акцентом на младе људе, о процесу евроатлантских интеграција Црне Горе, те да ће млади као носиоци будућег развоја друштва бити у фокусу даље сарадње између двије државе.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ