Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јановић на Купу у Беранама: Црногорски спорт расте са дјецом

Јановић на Купу у Беранама: Црногорски спорт расте са дјецом
Датум објаве: 15.05.2019 12:24 | Аутор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницуМинистарство спорта и младих

Министар Никола Јановић је у Беранама присуствовао одржавању завршног турнира Купа у одбојци за дјевојчице узраста ВИ и ВИИ разреда основних школа, који се ове године одржава по други пут.

Јановић је у свом обраћању поручио да је задовољан што Куп у одбојци полако постаје континуитет, те што је ове године примјетно већи број дјеце него прошле. ,,Наша идеја о школском спорту расте заједно са нашим малим спортистима. Спорт јесте врста игре, а игра припада дјеци. Стога смо у Министарству спорта и младих препознали да школски спорт мора бити његован и промовисан, и да развијајући спорт развијамо такмичарски дух и будимо оно најбоље у дјеци.“ истакао је Јановић.
 
Министар је у Беранама поручио и да га радује да се ове године финале Купа у одбојци одржава у Беранама, чиме се показује да се и у овом сегменту води рачуна о равноправној регионалној заступљености. ,,Након нових спортских инфраструктурних пројеката које је Влада реализовала у овом граду, Беране је и даље град спорта, као што му и приличи, уз брзину Лима и снагу Смиљевице”, закључио је Јановић.

Министарство спорта и младих

На финалу Купа министар Јановић је уручио плакете партнерима у овом пројекту: Јонузу Мујевићу- директору Монтепута, Данилу Орландићу-директору Аеродрома Црне Горе и Светлани Рогановић-директорици Микрофинансијске институције Монте Цредит; као и предсједнику Одбојкашког савеза-Цветку Пајковићу, предсједнику Рукометног савеза-Петру Каписоди и представнику Фудбалског савеза-Амилу Герини који су помогли реализацију такмичења. Такмичењу је присуствовао и предсједник Школског спортског савеза-Будимир Вукићевић. Овом приликом су такође уручене и лопте школама учесницама завршног турнира.