Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Sačuvali smo tradiciju održavanja brdske auto-trke Kotor-Trojica

Janović: Sačuvali smo tradiciju održavanja brdske auto-trke Kotor-Trojica
Datum objave: 02.06.2019 15:28 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je u Kotoru tradicionalnu Međunarodnu brdsku auto-trku ,,Kotor-Trojica 2019“. Tom prilikom Janović je istakao da ga kao Kotoranina posebno raduje što je zahvaljujući Ministarstvu na čijem se čelu nalazi omogućila da se ova, za Kotor, ali i cjelokupni crnogorski sport značajna auto trka održi i ove godine.


,,Uz posebne napore, uspjeli smo da finansijski podržimo organizaciju ove značajne auto trke, pokazujući da sport ne smije da trpi zbog političkih problema koji već neko vrijeme postoje u Kotoru. Nešto što traje 70 godina, što je otpočelo davne 1949. godine, što je simbol Kotora, morali smo sačuvati. I sačuvali smo“ rekao je ministar. 

Janović je podsjetio i na doprinos Tripa Bukilice, istaknutog sporstkog radnika i dugogodišnjeg direktora AMSK ,,Blažo Smiljanić“ kome je ovogodišnja, jubilarna trka posvećena.
 
U ime organizatora se obratio predsjednik kluba AMSK Željko-Bato Banićević, koji se zahvalio Ministarstvu sporta i mladih na pomoći bez koje ovogodišnja trka Kotor-Trojica ne bi bila organizovana. Banićević je dodao da se raduje što je Ministarstvo prepoznalo značaj i podržalo trku koja je ključna za opstanak Kotora na mapi Međunarodne automobilističke federacije.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH