Manja slova Veća slova RSS
>

Janović i Lejte: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta

Janović i Lejte: Edukacija nastavnika je ulaganje u budućnost sporta
Datum objave: 08.06.2019 10:39 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas predstavnika CEV-a (Evropske odbojkaške konfederacije) Rikardo Lejtu i predsjednika Odbojkaškog saveza Cvetka Pajkovića, na sastanku je bilo riječi o važnosti unapređivanja znanja i vještina nastavnika i nastavnica Fizičkog vaspitanja. 

Tom prilikom Janović je istakao da ga raduje što će ove godine šest nastavnica i nastavnika iz Crne Gore boraviti na CEV-ovoj trenerskoj Konvenciji u Sloveniji gdje će imati priliku da svoja znanja o školskom sportu prošire. ,,Boravak naših nastavnika i nastavnica na trenerskoj konvenciji još je jedan znak da se ideja školskog sporta pokazuje kao ispravna. Na ovaj način naši nastavnici i nastavnice će se edukovati, a kasnije svoja znanja prenositi kolegama i koleginicama, čime će se školski sport dodatno razvijati i naposljetku uključivati sve više djece.“ 

Iz CEV-a su kazali da su izuzetno zadovoljni saradnjom koju ostvaruju sa crnogorskim Ministarstvom sporta i mladih i Odbojkaškim savezom. Kako ističu, ta saradnja je dovela do mogućnosti da nastavnici i nastavnice budu na seminaru na kome će biti predavači evropskih odbojkaški stučnjaci. 

Nastavnici i nastavnice su za pohađanje seminara delegirani na osnovu rezulta koje su njihove ekipe postigle na prošlogodišnjem takmičenju u odbojci.

MINISTATSTVO SPORTA I MLADIH