Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Pored brojnih obaveza naši studenti uspješni u sportu

Janović: Pored brojnih obaveza naši studenti uspješni u sportu
Datum objave: 28.06.2019 14:31 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je predstavnike Studentskog sportskog saveza i pobjednike u košarci, futsal-u i odbojci.


Ministar je u razgovoru sa pobjednicima rekao da se Studentska liga odvija na zadovoljavajućem nivou, naglašavajući važnost koju sport ima za studente.
 
,,Sport za studente predstavlja rekreaciju, ali i način povezivanja i ostvarivanja komunikacije sa kolegama iz drugih zemalja. Potvrda za to je i održavanje međunarodnih sportskih takmičenja, poput Univerzijade. Takmičeći se razvijate sportski duh, što neminovno utiče i na vaše aktivnosti i uspješno izvršavanje fakultetskih obaveza.“ kazao je ministar.

Studentski predstavnici istakli su da su izuzetno zadovoljni podrškom koju dobijaju od Ministarstva sporta i mladih, te da afirmativan odnos Ministarstva prema studentskom sportu doprinosi značajno boljem funkcionisanju i omasovljavanju Studentske lige. Studenti-sportisti naglašavaju da je interesovanje njihovih kolega da se aktivnije uključe u sportska takmičenja, i pored brojnih fakultetsih obaveza, sve veće. Tome u prilog svjedoči više od 1700 studenata koji su se ove godine takmičili u 10-ak sportova, dok je odigrano preko 250 utakmica. 

Ministar Janović i predstavnici Studentskog sportskog saveza usaglasili su se da prepoznajući značaj sporta za studente Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih konstantno pružaju značajnu finansijsku podršku. 

Sastanku sa ministrom Janovićem prisustvovali su predsjednik Studentskog sportskog saveza Ivica Todorović, kao i pobjednici u: košarci - Luka Nikaljević i Filip Raičević (Elektrotehnički fakultet), fudbalu - Nebojša Šćekić i Miloš Vukčević (Ekonomski fakultet), odbojci - Stanko Bajović (ispred Studenstkog doma).

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH