Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јановић: Поред бројних обавеза наши студенти успјешни у спорту

Јановић: Поред бројних обавеза наши студенти успјешни у спорту
Датум објаве: 28.06.2019 14:31 | Аутор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Министар спорта и младих Никола Јановић примио је представнике Студентског спортског савеза и побједнике у кошарци, футсал-у и одбојци.


Министар је у разговору са побједницима рекао да се Студентска лига одвија на задовољавајућем нивоу, наглашавајући важност коју спорт има за студенте.
 
,,Спорт за студенте представља рекреацију, али и начин повезивања и остваривања комуникације са колегама из других земаља. Потврда за то је и одржавање међународних спортских такмичења, попут Универзијаде. Такмичећи се развијате спортски дух, што неминовно утиче и на ваше активности и успјешно извршавање факултетских обавеза.“ казао је министар.

Студентски представници истакли су да су изузетно задовољни подршком коју добијају од Министарства спорта и младих, те да афирмативан однос Министарства према студентском спорту доприноси значајно бољем функционисању и омасовљавању Студентске лиге. Студенти-спортисти наглашавају да је интересовање њихових колега да се активније укључе у спортска такмичења, и поред бројних факултетсих обавеза, све веће. Томе у прилог свједочи више од 1700 студената који су се ове године такмичили у 10-ак спортова, док је одиграно преко 250 утакмица. 

Министар Јановић и представници Студентског спортског савеза усагласили су се да препознајући значај спорта за студенте Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих константно пружају значајну финансијску подршку. 

Састанку са министром Јановићем присуствовали су предсједник Студентског спортског савеза Ивица Тодоровић, као и побједници у: кошарци - Лука Никаљевић и Филип Раичевић (Електротехнички факултет), фудбалу - Небојша Шћекић и Милош Вукчевић (Економски факултет), одбојци - Станко Бајовић (испред Студенстког дома).

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ