Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

>

Janović: Vaterpolisti su nas naučili na uspjeh

Janović: Vaterpolisti su nas naučili na uspjeh
Datum objave: 04.07.2019 14:52 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih, Nikola Janović prisustvovao je potpisivanju Ugovora o sponzorstvu između Elektroprivrede Crne Gore i Vaterpolo saveza, koje je bilo upriličeno u hotelu “Podgorica”.Tom prilikom ministar je istakao da je ovaj događaj dobra poruka kako treba podržavati sportiste, osobito jer je riječ o najtrofejnijem sportu u Crnoj Gori. Na ovaj način se, poručuje ministar, daje vjetar u leđa sportistima.

,,Vaterpolo reprezentacija je do sada osvojila četiri medalje na najprestižnijim takmičenjima. To je ujedno reprezentacija koja je uspjela da se svaki put plasira na evropska i svjetska takmičenja. Osim toga, ono što s ponosom ističemo jeste činjenica da je na svom debitantskom nastupu, u Malagi osvojila zlato. Zbog toga od vaterpolista očekujemo samo dobre rezultate, a oni svojom igrom pokazuju da smo u pravu. Vaterpolo reprezentacija, koja je sada podmlađena će, sigurni smo dati sve od sebe da na predstojećem takmičenju ostvari što bolje rezultate“ rekao je ministar u svom obraćanju.

Janović je podsjetio da je ova godina izuzetno važna za crnogorski sport jer je čak šest reprezentacija u četiri sporta obezbijedilo plasman na svjetska i evropska takmičenja.

,,Plasmanom na evropska i svjetska takmičenja od strane čak šest reprezentacija potvrđuje se kvalitet naših sportista. Ministarstvo sporta i mladih ovaj kvalitet prepoznaje, pa tako Crna Gora prednjači u regionu po visini naknada, nagrada i premija za sportiste, čime pokazuje da cijeni njihov trud i ostvarene rezultate“ zaključio je ministar Janović.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH