Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Mladi grade Evropski put Crne Gore

Janović: Mladi grade Evropski put Crne Gore
Datum objave: 08.07.2019 13:04 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


,,Ministarstvo sporta i mladih je i ove godine podržalo Eumetriju, prepoznajući značaj ovog kviza za približavanje evropskih vrijednosti mladim ljudima” istakao je Janović.

Ministar sporta i mladih je primio srednjoškolce nagrađene u kvizu Eumetrija, njihove mentore, kao i predstavnika NVO Centra za građansko obrazovanje koji realizuje kviz. Janović je srednjoškolcima iz Berana, koji su osvojili treće mjesto dodijelio Tablet računare, poručujući da želi da im budu od koristi u sticanju novih znanja.

,,Tokom trajanja Eumetrije pokazali ste da već znate mnogo. Kako to priliči mladim ljudima želja za učenjem je rasla. I naučili ste puno toga: o Evropi, EU, ali i našoj domovini. Pokazali ste da ste, iako mladi već svjesni važnosti pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.” naglasio je ministar.

Janović je konstatovao da je Eumetrija dobar način da se mladi ljudi edukuju o ključnim vanjsko-političkim prioritetima Crne Gore, kao i da daju svoj doprinos crnogorskom evropskom putu.

Učesnici kviza i njihovi mentori zahvalili su se ministru na podršci mladim ljudima u njihovoj želji da unaprijede svoje znanje.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH